KREMONEZE PRE CRVENE ZVEZDE: Najbolji strelac Lige konferencija otišao u Seriju A, Genku za obeštećenje 6,5 miliona evra!
Foto: Profimedia

pravac italija

KREMONEZE PRE CRVENE ZVEZDE: Najbolji strelac Lige konferencija otišao u Seriju A, Genku za obeštećenje 6,5 miliona evra!

Fudbal -

Belgijanac Siriel Desers (27), novi je igrač povratinka u italijansku Seriju A Kremonezea, koji je za usluge opasnog napadača isplatio Genku 6.5 miliona evra, preneli su dobro obavešteni belgijski mediji.

Desers je bio velika želja prvaka Srbije Crvene zvezde, ali su visina obeštećenja i želja igrača bile presudne za njegov odlazak na Apeninsko poluostrvo. Desers je proteklog vikenda odigrao poslednji meč za Genk protiv Eupena.

- Top takmičenje je uvek bio moj san - rekao je nedavno Desers.

Biće ovo prvo profesionalno iskustvo nigersijko-belgijskog internacionalca van zemalja Beneluksa. Igrao je dosad za Leven, Lokeren, Herakles, Genk i Fejenord.

Najbolje sezone igrao je u Heraklesu gde je bio prvi strelac, a u istom stilu je nastavio i u Fejenordu, u čijem je dresu bio jedan od najboljih golgetera lige. U Roterdamu je inače igrao kao pozajmljen igrač Genka. Minule sezone potvrdio je visok nivo, jer je bio najbolji strelac prvog izdanja Lige konferencija.

Ipak, Desers je najviše vezan za Genk, čiji će navijač, kako je naglasio, ostati zauvek!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track