ZVEZDA JE NEKADA BILA KAO PARTIZAN SADA! Petrić uporedio večite rivale: Svaki čovek nam je potreban da vratimo VELIKI Partizan!
Foto: Starsport

promocija

ZVEZDA JE NEKADA BILA KAO PARTIZAN SADA! Petrić uporedio večite rivale: Svaki čovek nam je potreban da vratimo VELIKI Partizan!

Fudbal -

Gordan Petrić zvanično je promovisan kao šef stručnog štaba Partizana.

Gordan Petrić zvanično je promovisan kao šef stručnog štaba Partizana.

Petrić je na konferencije za medije između ostalog govorio o svojim trenerskim počecima.

" Mora da se prođe kroz drugu ligu. Prvi klub gde sam, generalno počeo da radim, je slovenačka Gorica, bila je korona i nije bilo prostora da pokažem šta mogu. Školovanje sam prošao, dve do četiri godine i bilo je stvari koje su mi pomogle. Ljudi znaju moj karakter i ponašanje, bio sam prisutan non-stop na stadionu otkad sam završio karijeru. Nije bilo uslova, samo da li želim da radim i izvučem Partizan iz krize. Rekao sam da mogu. Nisam ničiji čovek, niti uprave, niti Žarka Zečevića, već bivši igrač i funkcioner, sada trener.", objasnio je Petrić.

Noviare je zanimalo Petrićevo mišljenje o krizi u Partizanu.

"Takvo je stanje, siguran sam da će biti bolje. Ne mislim o razlici... Stolica nije imao sreće. Ne mislim da sam vatrogasac. Ovako stanje se složilo... Rasterećen sam i miran, verujem u sebe, ali nisam samo ja bitan samo, već i celo okruženje. Mirno radim posao i videćemo šta će biti"

Petrić je uporedio ovo stanje sa onim u kojoj je bila Crvena zvezda bila pre 15 godina u vreme crno-bele šestogodišnje vladavine, baš kada je on bio funkcioner kluba.

"Dosta stvari je potrebno da se uradi da se vratimo na 2007, 2008, 2009. Bio je drugačiji balans, možda je više izlazilo igrača iz naše omladinske škole. Tada smo imali i sreće sa dovođenjem igrača, namestilo se... Zvezda je možda bila u situciji kao što je sada Partizan. Tu su bili Đukić, Tomić, Mirković, to je ono što bih ja voleo da osetim u Partizanu, da svi stvaramo veliki Partizan", zaključio je Petrić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track