MARKO PUTINČANIN DOŠAO U ČARAPANSKO JATO: Napredak završio prelazni rok sa još jednim pojačanjem
Foto: FK Napredak

Novo lice u timu

MARKO PUTINČANIN DOŠAO U ČARAPANSKO JATO: Napredak završio prelazni rok sa još jednim pojačanjem

Fudbal -

Napredak je danas završio prelazni rok.

Novi igrač je postao iskusni vezista Marko Putinčanin. Prinova dolazi iz redova šampiona Estonije, Levadije iz Talina, gde je pored titule, osvojio i nacionalni Super kup.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, s opcijom produženja, ukoliko postoji obostrano zadovoljstvo i želja za daljom saradnjom.

-Rešio sam da se vratim u Srbiju iz porodičnih razloga. Supruga uskoro treba da se porodi i to su trenuci kada želim da budem kod kuće. Imao sam još dve ponude, ali kada je stigao Napretkov poziv, verujte, zavladala je euforija u meni. Oduvek sam cenio Napredak kao veliki klub, osećao sam se odlično i kao protivnički igrač u Kruševcu. Stadion je mnogo lep, pravi engleski. Uživao sam na terenu, jer ovde je fudbalska publika, koja nagradi i rivala i pomislio sam – biće fantastičan osećaj kada ponesem čarapanski dres i izađem pred te navijače. Drugi, jednako važan razlog, zbog kojeg sam ovde je trener Dušan Đorđević, koga izuzetno cenim. Sarađivali smo već, znam koliko je posvećen i ambiciozan, a i sam sam još željan dobrih rezultata, izjavio je danas, po potpisivanju ugovora Marko Putinčanin.

Putinčanin je fudbalsku karijeru započeo u Zemunu, zatim igrao za Bežaniju, a 2009. godine je otišao u inostranstvo – u Dinamo iz Albanije, sa kojim je bio državni šampion.

-Nisam iz sportske porodice i u tom trenutku nisam imao nikog da me posavetuje, da je možda rano za inostranstvo. Ali, imao sam sreće i lepa iskustva nosim iz Dinama, sa kojim sam igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kaže Putinčanin.

Novi Napretkov vezista se na međunarodnoj sceni oprobao i u Kazahstanu, nastupao za Žetisu, potom uzbekistanski Navbahor. Sa Olimpijom iz Ljubljane je osvojio nacionalni kup, a poslednji tim u inistranstvu bila je estonska Levadija. U Srbiji je igrao i za Donji Srem, Radnik, Voždovac, Vojvodinu…

U Čarapansko jato će se uključiti u ponedeljak, kada će početi da piše novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri. Ubeđen je da će se Napredak značajno popeti na tabeli Super lige, jer to zaslužuje po kvalitetu tima, ali i po ukupnom fudbalskom ambijentu u Kruševcu, koji ima jedan od najlepših stadiona u zemlji i vernu publiku.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track