NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: Vojvodina tvrdi da je već OŠTEĆENA za 4 boda!
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: Vojvodina tvrdi da je već OŠTEĆENA za 4 boda!

Fudbal -

Novosađani su u ove dve utakmice remizirali iako su bili dosta bolji rival, a ostavlja se pitanje - da li je sve ostalo regularno na terenu

Superliga Srbije ove godine ima veliku važnost s obzirom da prve dve ekipe mogu da nastupe u Ligi šampiona.Prvak ide direktno, dok će drugoplasirani u kvalifikacije.

Samim tim, ulog je pšovećan,a ekipa Vojvodine je jasno pokazala u prvih 7 kola da je pretendent na mesto koje vodi u Ligu šampiona,

Međutim Lale su upale u blagu krizu vezale dva remija protiv Kolubare i Mladosti, a Novog Sada smatraju da su oba remija došla "neregularnim" putem.

Vojvodina je i protiv Lučana odigrala nerešeno, bilo je 1:1, ali treba napomenuti to da su fudbaleri iz Novog Sada odigrali čitavo poluvreme sa igračem manje pošto je sudija Pavle Tomić isključio najboljeg igrača "Lala" Veljka Simića u 44. minutu meča.

Tomić je prethodno dodelio žute kartone Veljku Simiću i Milanu Bojoviću iz Mladosti zbog jedne rasprave, da bi samo dva minuta kasnije dao drugi žuti karton bivšem fudbaleru Crvene zvezde i Zemuna, iako se na snimku jasno vidi da je došao do lopte pre nego do noge fudbalera Mladosti.

Vojvodina je čak i bez svog najboljeg igrača uspela da bude bolji rival, napadala je, došla je do vođstva, ali je to brzo anulirano. Posle meča na konferenciji je i Milan Rastavac, trener Vojvodine, okarakterisao situaciju s drugim žutim kartonom Veljka Simića kao spornu.

Milan Rastavac
foto: Dado Đilas

"Meni je generalni utisak da je ovo još jedna utakmica gde nismo uzeli šta smo zaslužili. Razloga je na razne strane, a jedan deo se odnosi na kriterijum suđenja unutar utakmice, svodilo se sve jedan na jedan, a sudijske odluke imaju uticaj", rekao je Rastavac, koji je posle istakao i da je s klupe video da je Simić prvo došao do lopte

Takođe, na ovom meču je i navijačka grupa Vojvodine, popularna Firma, imala transparent posvećen VAR tehnologiji u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track