PARTIZAN U GRUPNOJ FAZI LIGE KONFERENCIJA: Revanš na Malti završen nerešeno, CRNO-BELI u prvom šeširu na žrebu!
Foto: Kurir sport

liga konferencija

PARTIZAN U GRUPNOJ FAZI LIGE KONFERENCIJA: Revanš na Malti završen nerešeno, CRNO-BELI u prvom šeširu na žrebu!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana su se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija, posle nerešenog rezultata u revanšu na Malti: Hamrun - Partizan 3:3 (1:1). Dvostruki strelac je bio Rikardo Gomeš, a mrežu je zatresao i kapiten beogradskog tima Slobodan Urošević. U prvom meču u Beogradu, crno-beli su pobedili sa 4:1 i sa velikim kapitalom stigli na mediteransko ostrvo, koji su sačuvali.

Partizan je došao do preokreta u drugom poluvremenu. Prvo je kapiten Urošević bio strelac u 72. minutu, a ubrzo je prednost drugimk pogotkom povećao Rikardo Gomeš, posle asistencije Andradea. U samom finišu utakmice, dosuđena su dva penala za domaćina, sa bele tačke su bili precizni Vinisijus i Fedele, pa je na kraju bilo nerešeno u revanšu.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, iako su viđena dva gola, na obe strane po jedan. Domaći su bili bolji na početku susreta, a do zasluženog vođstva su stigli u 27. minutu - strelac je bio Hrvat Prša! Ostao je sam na desetak metara od golmana Popovića i preciznim udarcem je pogodio gol. Nije se dugo čekalo na poravnanje rezultata, jer su crno-beli malo živnuli posle primljenog gola. Izjednačenje je doneo Rikardo Gomeš u 34. minutu, nakon što se najbolje snašao u gužvi pred golom Hamruna posle centaršuta Živkovica sa leve strane.

Žreb za grupnu fazu Lige konferencija je u petak u 14.30 časova, a Partizan će biti u prvom šeširu, među nosiocima.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Utakmica na Malti je završena, Partizan se plasirao u Ligu konferencija

90+1. minut - GOL - Fedele - Još jedan penal za Maltežane, sada je precizan Fedele - 3:3

82. minut - GOL - Freitas - posle igranja rukom Belića, dosuđen je penal za Hamrun, koji je uspešno realizovao Freitas - 2:3

79. minut - GOOOL - Rikardo Gomeš - Sve je rešeno i na Malti, a posle asistencije Andradea, Rikardo Gomeš je opet postigao gol - 1:3

74. minut - Natho je dobio priliku umesto Dijabatea, Petrić želi da pojača sredinu terena

72. minut - GOOOL - Urošević - Kapiten Partizana Slobodan Urošević se oslično izborio iskosa sa leve strane za dobru poziciju, ušao u šasnaesterac domaćih i preciznim udarcem sa desetak metara doneo preokret - 1:2

69. minut - Umesto Vujačića, trener Petrić je dao šansu Beliću

62. minut - Velika šansa za Rikarda Gomeša, umalo da crno-beli dođu do preokreta, ali je napadač gostiju pogodio pravo u jedinog fudbalera Hamruna koji je bio ispred gola. Prethodno je loptu "ukrao" Menig.

58. minut - Brz kontranapad Partizana, ali je sve upropastio Holanđanin Menig, koji je docnije šutirao iz okreta pored gola

53. minut - Opasan napad Maltežana, Mašike je uputio oštru loptu, ali niko od fudbalera domaćih nije uispeo da je stigne pred golom Partizana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Valeti

Prvo poluvreme

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, iako su viđena dva gola, na obe strane po jedan. Domaći su bili bolji na početku susreta, a do vođstvasu došli u 27. minutu - strelac je bio Hrvat Prša! Ostao je sam na desetak metara od golmana Popovića i preciznim udarcem je pogodio gol. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, jer su crno-beli malo živnuli posle primljenog gola. Izjednačenje je doneo Rikardo Gomeš u 34. minutu, nakon što se najbolje snašao u gužvi pred golom hamruna posle centaršuta Živkovića sa leve strane.

Sudijska nadoknada u prvom poluvremenu biće dva minuta

42. minut - Menig je bio u nezadrživom prodoru, ali je golman Hamruna Bonelo uspeo da izbije loptu ispred Holanđanina u aut

37. minut - Ponovo je zapretio Hamrun, preko kapitena reprezenntacije Malte Giljamijea, koji je dobro šutirao sa 20-ak metara, ali je bio za malo neprecizan.

34. minut - GOOOL - Rikardo Gomeš - Marko Živković se po levoj strani potrudio da dobro centrira, stvorila se gužva pred golom domaćih, najbolje je reagovao napadač crno-belih Rikardo Gomeš i silovitim udarcem doneo izjednačenje - 1:1

27. minut - GOL - Prša - Fejsa nije uspeo da iznese loptu, aSaničan da izblokira dodavanje izvan šesnaesterca Partizana, lopta je došla do usamljenog Prše, koji je sa desetak metara bio precizan i doveo domaćina u vođstvo - 1:0

26. minut - Iz dobre pozicije, malo ikossa, pokušao je Sou, ali je Popović opet dobro intervenisao.

22. minut - Fudbaler domaćih Dodo je pokušao iz velike udaljenosti, ali je golman Partizana Popović bio na pravom mestu i uhvatio loptu.

10. minut - Nova prilika za Maltežane, Prša se lepo oslobio Fejse, potom šutirao sa preko 20 metara, ali je bio za malo neprecizan

6. minut - Nedovoljno dobra komunikacija Saničanina i Popovića, ali na kraju bez problema za goste.

2. minut - Prva šansa na utakmici. Posle prodate lopte Fejse šansu za Hamrun je imao Guilaumjer i primorao na intervenciju Popovića.

00:23

Partizan gostuje na Malti

1. minut - Počela je utakmica na Malti

Na Malti je toplo vreme, a temperatura je na početku utakmice bila 27 stepeni

1 / 5 Foto: Kurir sport

Fudbaleri Partizana su na Maltu doputovali sa tri gola prednosti (4:1) i u četvrtak uveče od 20 časova žele da uspešno završe dobro započeti posao i obezbede plasman u grupnu fazu UEFA Lige konferencija.

Hamrun - Partizan 3:3, prvi meč 1:4

Stadion: Takali u Valeti. Sudija: Jakob Kelet (Danska). Strelci: 1:0 Prša (27), 1:1 Rikardo (34), 1:2 Urošević (72), 1:3 Rikardo Gomeš (79), 2:3 Freitas (82. iz penala), 3:3 Fedele (90+1. minut iz penala).

HAMRUN (5-2-3): Bonelo – Sou, Bjeličič, Emerson, Kaljegari, Kamenculi – Giljomije, Prša – Montebelo, Mašike, Dodo. Trener: Branko Nišević.

PARTIZAN (3-4-2-1): Popović – Marković, Vujačić, Saničanin – Živković, Fejsa, Andrade, Urošević – Dijabate, Menig – Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

Opipali su puls rivala igrači crno-belih u Beogradu, na najbolji način su iskoristili razliku u kvalitetu i ovaj revanš bi morao da im posluži za dodatno samopouzdanje pred nastavak Mozzart bet Superlige i posebno 168. večitog derbija koji se igra za nedelju dana.

- Imamo dobar rezultat, ali očekujem od svojih igrača da sutra budu pravi profesionalci. U odnosu na prvi dan kad sam se o na klupu oseća se podizanje nivoa samopouzdanja, momci su počeli da se smeju na treninzima i to je ono što me raduje. Pričam im stalno da treba da se opuste i igraju kako umeju. Možda sutra neće biti lepog fudbala, ali situacija je takva i nama je najvažnije da se nađemo na žrebu za grupnu fazu - poručio je trener Partizana Gordan Petrić.

Trener crno-belih ne bi trebalo da menja ni način igre, a ni igrače koji su pre sedam dana ostvarili u Humskoj pobedu.

Ako se ništa nepredvišeno ne dogodi, Partizan bi na sutrašnjem žrebu za grupnu fazu Lige konferencija trebalo da bude u povklašćenoj grupi, odnsono prvom šeširu jer ima solidan koeficijent 24.500.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track