HUMANITARNA UTAKMICA U ŽELEZNIKU! Predsednik F.K "Železnik 1930" Đorđe Bulić: Želja nam je da pomognemo
Foto: Privatna arhiva

MEMORIJALNI TURNIR

HUMANITARNA UTAKMICA U ŽELEZNIKU! Predsednik F.K "Železnik 1930" Đorđe Bulić: Želja nam je da pomognemo

Fudbal -

Fudbalski klub "Železnik 1930" 3.i 4. septembra 2022. organizuje prvi humanitarni Memorijalni fudbalski turnir "Jusuf Jusa Bulić", na kojem će učestvovati mladi igrači 2010, 2011, 2012 i 2013 godište.

Đorđe Bulić
foto: Privatna arhiva

Turnir se igra po grupnom sistemu sa doigravanje. utakmica traje 20 minuta, na golove pet puta dva mestra, u sistemu 8+1 igrač. Na turniru učestvuje po 16 ekipa iz svakog godišta. Tako će prvog dana turnira nastupiti ekipe godišta 2010. i 2012. godište, a drugi dan turnira rezervisan je za utakmice timova godište 2011. i 2013. godište.

Ovaj Memorijalni turnir posvećen je sećanju na nekadašnjeg predsednika F.K Železnik Jusufa Juse Bulića, iz vremena kada je klub bio član najkvalitetnije Prve lige u Srbiji i koji je posebnu pažnju pridavao unapređivanju rada sa mladim kategorijama fudbalera:

- Želja nam je da napravimo tradicionalni međunarodni turnir mlađih kategorija u fudbalu, koji će okupljati ne samo mlade igrače iz Srbije, već i regiona, pa i šire. Takođe, ambicija nam je da napravimo turnir na kojem će se mladi igrači iz različitih zemalja takmičiti , družiti, unapređivati svoj talenat i gde će se razvijati fer-plej kod tih mladih fudbalera. Sa druge strane, razvijaćemo i saradnjuizmeđu juniorskih pogona i fudbalskih timova u Srbiji i regionu , a šira javnost imaće priliku da vidii neke od mladih fudbalskih talenata sa ovih prostora. Očekujemo da će ovaj turnir od naredne godine biti međunarodni- rekao je organizator i predsednik FK "Železnik 1930" Đorđe Bulić.

Ovaj Memorijalni turnir ima i svoj humanitarni karakter jer će sav prihod od ulaznica biti uplaćen u humanitarne svrhe.

E.K. / Kurir sport

Bonus video:

07:39

PEJNTBOL JE MANJE OPASAN SPORT OD GOLFA Zoran je pre 20 godina uzeo pušku u ruke OVO SU MALO POZNATI DETALJI O OVOM SPORTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track