PETRIĆ BEZ DILEME PRED DERBI: Ako dobijemo Partizan će se stabilizovati, a ja ću trijumf da posvetim bata Šoletu! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Jutjub

humska

PETRIĆ BEZ DILEME PRED DERBI: Ako dobijemo Partizan će se stabilizovati, a ja ću trijumf da posvetim bata Šoletu! (VIDEO)

Fudbal -

Trener Partizana Gordan Petrić očekuje da njegovi izabranici pokažu maksimum u 168. večitom derbiju i pobede Crvenu zvezdu.

Gordan Petrić
foto: Printskrin/Jutjub

- Očekuje nas još jedna utakmica u nizu. Moramo da odgovorimo na zadatke, Zvezda i Evropa. Igrači su svesni šta ih očekuje, koncentrisani su, odmoriće se i pružiće maksimum. Opuštaju se, vidi se napredak. Od utakmice očekujem da moji igrači budu profesionalci i 100 odsto koncentrisani - rekao je Gordan Petrić i nastavio o periodu kada je bio funkcioner kluba od 2007. do 2009:

- Partizan je ranije napravio pravu stvar, kada sam bio funkcioner, okrenuo se mladim igračima. Ivan Tomić i ja smo bili deo sistema, samo smo pomogli. Da li će biti to i sad zavisi od mnogo stvari. Pojedinac ne može da promeni mnogo, treba da se napravi filozofija kluba.

Nije Gordan Petrić hteo previše da komentariše dešavanja u Crvenoj zvezdi i odlazak Dejana Stankovića.

- Pravo da vam kažem, razmišljam samo o mojim igračima i kako mi da pružimo maksimum. Neka ekipa koja je u slabijoj formi pokaže više na derbiju, pa utakmica ode u nekom drugom pravcu.

Gordan Petrić
foto: Printskrin/Jutjub

O tome da li bi bio zadovoljan bodom na derbiju, kaže:

- Hipotetičko pitanje... Sve zavisi kakva će situacija biti na terenu. Ako Zvezda bude bolja u nekom trenutku, biću zadovoljan nerešnim rezultatom. Ali, pred utakmicu ne mogu da budem zadovoljan remijem. Ovo je prvi meč u nizu za nas, spremamo se.

O tome koliko poznaje trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića koji je poručio da zna njegovu filozofiju, Petrić kaže:

- Ne znam. Nismo igrali padel... Miloš i ja smo bili na licenci, družili smo se dve godine, znamo se dobro. Po priči, nekim dešavanjima je procenio filozofiju moje igre, ali ona zavisi od igrača na terenu.

Govorio je i o motivaciji.

- Kad ljudi pričaju da treba motivacija za bilo koju utakmicu. Igrom slučaja bio sam igrač, svaki fudbaler koji igra za Partizan, sprema se isto za Radnički iz Kragujevca i Zvezdu, ali psihološki, to je nešto drugo. Izbor igrača donosi mogućnost da menjamo i rizikujemo. Rekao sam na početku da neće biti lepote, bitno je da se uzimaju bodovi. Svesni su momci šta dobijaju sutra na utakmici. Siguran sam da su spremni.

Gordan Petrić
foto: Starsport

Gordan Petrić veruje da će njegov tim taktički biti spreman.

- Zavisi od ekipe protiv koje igramo. Možda oni planiraju da igraju napadački, pa ih mi pritisnemo... Bilo bi dobro kad bi Partizan sutra dobio, da se približimo, da se uvede stabilnost u klub i svlačionicu. Ako se desi pobeda posvetio bih je bata Šoletu (Milutin Šoškić op.a.).

Mesto u veznom redu crno-belih zauzeće novajlija Traore.

- Dolaskom Traorea možemo da odmaramo igrače, jak je i čvrst na lopti. Između Zdjelara i Moreire, rekao bih. Odigrao je prvu utakmicu, verovatno mu je bilo čudno da igra u Kragujevcu, po onom terenu. Odigrao je što je trebalo da odigra, sutra je specifična utakmica. Svakako je pojačanje za Partizan, sa njim smo dobili.

Između večitih rivala nema nepoznanica.

- Znamo ko će igrati, znamo njihove karakteristike. Ne mogu da nas iznenade. Jedino možda ovaj novi igrač, jer ga nismo videli. Ne mogu oni nas da iznenade, kao ni mi njih. Znaju igrači gde smo grešili u Kragujevcu, to se ispravlja kroz trenažni proices. U ritmu četvrtak-nedelja nema mnogo rada, već više odmora. Ali, na treninzima se vidi napredak.

Partizan će verovatno igrati sa trojicom štopera pozadi.

- Što se tiče sistema sam načisto, znam kako ćemo igrati. Znaju i oni. To je najmanji problem. U prvom mom bitisanju igraćemo takmičarski kako bismo uzimali bodove. Imam jednu ili dve dileme, zbog bonus igrača i stranaca. Na osnovu toga ćemo se odlučiti, ali 95 odsto znam ko će igrati.

00:37

PETRIĆ PRED DERBI: Očekujem od igrača da budu maksimalni profesionalci

Crvena zvezda nije pristala da derbi bude pomeren za jedan dan, a Petrić smatra da to nije problem.

- Zvezda je odlučila kako je odlučila, imaju na to pravo, možda ćemo i mi nekada postupiti kao i oni. Nema ljutnje. Možda ima umora, ali igrači su profesionalci. Sutra se igra 90 minuta, što bi rekao pokojni Paćko (Blagoje Paunović op.a.) "10 na 10", pa ćemo videti. Pobeda bi nam dosta značila, stekli bismo dodatnu sigurnost, da dobijemo više prostora da ubacimo neke igrače. Šta će biti? Videćemo na kraju sezone, kad podvučemo crtu - zaključio je Gordan Petrić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track