PRVI ZEMUNSKI POLUMARATON: Već se prijavilo 700 učesnika za atraktivnu trku!
Foto: Zemunski polumaraton

Sjajna Manifestacija

PRVI ZEMUNSKI POLUMARATON: Već se prijavilo 700 učesnika za atraktivnu trku!

Ostali sportovi -

Sportsko udruženje Taurunim runners, uz podršku Turističke organizacije Beograda, u nedelju 4. septembra organizuje sportsku manifestaciju pod nazivom „ 1. Zemunski polumaraton“.

Ideja ove sportske manifestacije je da se atletika, kao bazični sport, omasovi i približi svim stanovnicima Zemuna i ostalih beogradskih opština, a naročito najmlađima uzrasta od 7- 14 godina.

Na „1. Zemunskom polumaratonu“, pored glavne trke na 21,1 km, u programsu ušle još dve takmičarske discipline. Za seniore trka „Zemunska sedmica“ na sedam kilometara i „Trka budućih šampiona“, koja će biti organizovana, u zavisnosti od uzrasta dece odnosno razreda Osnovnih škola, na deonice od 200, 400 i 800 metara, a koja će ujedno imati i humanitarni karakter jer će biti organizovano prikupljanje novčanih sredstava i garderobe za obolele mališane, kao i za najugroženije sugrađane.

Zemunski polumaraton
foto: Zemunski polumaraton

Zemunski kej, jedno od najlepših šetališta Beograda, ugostiće više od 700 trkača iz Srbije i regiona i pružiti im priliku da osete duh starog Taurunuma. Ruta svih trkačkih disciplina ići će, većim svojim delom, duž Zemunskog keja, uz sam Dunav, kako bi svi učesnici imali pun doživljaj trčanja našom lepom i zelenom obalom uz pogled na Lido, Ratno ostrvo, Milenijumsku kulu na Gardošu, kao i druge turističke atrakcije Zemuna.

Zemunski polumaraton
foto: Zemunski polumaraton

- Veoma smo zadovoljni odzivom trkača, tako da su naša očekivanja premašena. Naime, kada se organizuju ovakve manifestacije po prvi put obično se prijavi oko 400 učesnika, a mi ćemo ih imato oko 700. Gotovo sve startnine su prodate, ostalo je još nekoliko brojeva - kaže Vladimir Kolić iz organizacije "1. Zemunskog polumaratona" i dodaje:

- Imamo jako pozitivne reakcije upravo zbog trase koju smo izabrali i koja predstavlja znamenitosti Zemuna, a u budućnosti imamo planove da uvrstimo još neke atraktivne rute za trčanje.

Start „Trke budućih šampiona“ je 4. septembra 2022. godine u 09:00, dok će trke „1. Zemunski polumaraton“, kao i „1. Zemunska sedmica“ startovati u 10:00. Startno- ciljna zona i kapija će biti na Bogojavljenskom platou, pored restorana "Venecija".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track