STANKOVIĆ KAO KUPER, NE VIDIM KAKO CRNO-BELI MOGU DO PROLEĆA U EVROPI: Bivši igrač i Zvezde i Partizana ISKRENO o večitima
Foto: privatna arhiva

bez dlake na jeziku

STANKOVIĆ KAO KUPER, NE VIDIM KAKO CRNO-BELI MOGU DO PROLEĆA U EVROPI: Bivši igrač i Zvezde i Partizana ISKRENO o večitima

Fudbal -

Nikoslav Bjegović, bivši fudbaler i Zvezde i Partizana, smatra da su crveno-beli trenutno dva stepenika iznad crno-belih, i zato je bio iznenađen kada aktuelni šampion nije pobedio u "večitom" derbiju.

Bjegović ne krije da mu je crveno-bela boja na srcu, kao što ne krije da je bio razočaran, ne samo rezultatom, već i igrom Zvezde protiv Partizana.

"Derbi nije doneo ništa posebno, ni jak intenzitet, ni faulove, ni naboj, na šta smo navikli kada se sastaju Partizan i Zvezda", počinje Bjegović analizu i dodaje:

"Da je na klupi Partizana ostao Stanojević, priča bi bila drugačija. On zna da komunicira s publikom, da digne navijače, ali i sudiju i ekipu. S druge strane, Petrić je drugačiji tip, deluje flegmatično, mada niko ne može da zna šta u sebi proživljava".

Nikoslav Bjegović
Nikoslav Bjegovićfoto: privatna arhiva

Bjegović kaže da je uoči derbija bio 100 odsto siguran da će Zvezda trijumfovati.

"Verovao sam da će Zvezda da dominira i da će se samo ona pitati na terenu. Međutim, iznenadio sam se. Da li je neuspeh protiv Makabija uticao na to?", pita se Bjegović.

Dodaje da Dejan Stanković nije bio predodređen za Ligu šampiona.

"Tri puta je gubio u kvalifikacijama. Da ne bude da ga kudim, učinio je mnogo za Zvezdu i u prvenstvu i u Evropi, ali mu se Liga šampiona nije dala. Podsetio me na Ektora Kupera, slavnog argentinskog trenera koji je Valensiju dva puta doveo do finala Lige šampiona, ali oba puta izgubio".

Osvrćući se na ispadanje prvaka Srbije od Makabija, Bjegović kaže:

"Nije prošao bolji, već srećniji tim. Misterija je šta se dogodilo u poluvremenu revanša. Ali valjda je crveno-bele presekao onako primljen gol, posle vođstva od 2:0 i odbranjenog penala. Zvezda je u nastavku pregažena, a na kraju je nesrećno ispala. Ja nikad ne bih uvodio Pavkova, on je dobar momak i dosta je dao Zvezdi, ali videlo se da nije na terenu, možda zato što je već bio prodat".

Crvena Zvezda, Partizan, Derbi, 168. večiti derbi
foto: Nenad Kostić

Tako poljuljani crveno-beli u četvrtak startuju u Ligi Evrope duelom sa Monakom na "Marakani".

"Ben Jeder, Minamino, Embolo... Monako ima sjajan tim. Ne znam samo da li će Ligi Evrope pristupiti maksimalno ozbiljno, ali kako god da bude, Zvezda će imati težak posao. I Ferencvaroš je nezgodan rival, nikad se ne zna kako će da odigra. Ako bi Zvezda protiv Monaka zabeležila pozitivan rezultat, a po meni bi to bio i nerešen ishod, u Turskoj bi imala čemu da se nada, naročito ako se Trabzonu ne oporave povređeni igrači. Verujem da bi tamo mogla do pobede".

Na kraju, zaljučujući priču o Zvezdi, Bjegović poručuje:

"Trener Milojević poznaje ove momke, ako im namesti glave, ima Zvezda čemu da se nada. Želim joj svu sreću".

Za razliku od mnogih drugih navijača, Bjegović sve najlepše želi i "večitom" rivalu.

"Svakom srpskom klubu želim uspeh u Evropi. Međutim, ja ne znam da li Partizan može i do trećeg mesta u grupi (prim.aut. koje ništa ne donosi), a ovakva ekipa crno-belih stvarno ne vidim kako sa Nicom i Kelnom može da se bori za proleće u Evropi. Od svega, po meni, Partizanu najviše nedostaje vezni red", zaključio je Nikoslav Bjegović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track