OSVOJIO JE AMERIKU, A SADA BI MOGAO DA ODE U RUSIJU: Dejan Joveljić pred važnom odlukom, Koroman otkrio ko ga traži!
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

zna da daje golove

OSVOJIO JE AMERIKU, A SADA BI MOGAO DA ODE U RUSIJU: Dejan Joveljić pred važnom odlukom, Koroman otkrio ko ga traži!

Fudbal -

Dejan Joveljić caruje u američkoj MLS ligi. Jedan je od najboljih i najefikasnijih napadača tamošnjeg fudbalskog prvenstva i to sa svega 23 godine. Sada bi mogao da se otisne u Rusiju, pošto ga prate Soči i CSKA.

Dejan Joveljić
foto: Profimedia

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić, kojeg je klub pre tri godine prodao u Ajntraht iz Frankfurta za 4.000.000 evra, napadač je Los Anđeles Galaksija. Dejan Joveljić uglavnom u igru ulazi sa klupe, kao džoker. Ta uloga mu izgleda prija, pošto je za 1.098 minuta na terenu u dresu Galaksija, ostvario učinak od 14 golova i tri asistencije. Prema sajtu Transfermarkt, cena Dejana Joveljića je 4.000.000 evra.

Međutim, srpski napadač mogao bi u narednim nedeljama da promeni sredinu, pošto su za njega veliki interes pokazali klubovi iz Rusije. Konkretno Soči i CSKA iz Moskve. To je otkrio Ognjen Koroman, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i čovek koji je upućen u karijeru Dejana Joveljića.

- Joveljić je veoma dobar fudbaler, ali njegova cena je sada visoka. Sočiju će biti teže da ga kupi nego da je to probao dok je on igrao za Zvezdu. CSKA s druge strane ima taj novac, ali videćemo kakav će da bude rasplet. Rečeno mi je da Soči traži napadača, ali oni žele da ga pozajme. Pregovori su u toku - kazao je Koroman za ruski portal Eurostavka.

Ognjen Koroman

Prelazni rok u Rusiji traje do 8. septembra, tako da ima još dovoljno vremena da transfer bude realizovan.

- U četvrtak sam sugerisao ljudima iz CSKA da ga dobro isprate. Dejan je mlad, ima visok kvalitet. Dopao je se Moskovljanima, videćemo šta je sledeći korak. Ostalo je samo nekoliko dana do kraja letnjeg prelaznog roka, biće zato teško realizovati transfer. Možda na zimu bude lakše. Kako bilo, uveren sam da će Joveljić da ostavi veliki trag u evropskom fudbalu - objasnio je Koroman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track