FUDBALERI BOSNE NEĆE DA IGRAJU PROTIV RUSIJE - SRBIN IH ŽESTOKO ISPROZIVAO: Opet politika igra ulogu! Oni su pod kontrolom Amerike
Foto: FK Lokomotiva Moskva, Shutterstock

bura

FUDBALERI BOSNE NEĆE DA IGRAJU PROTIV RUSIJE - SRBIN IH ŽESTOKO ISPROZIVAO: Opet politika igra ulogu! Oni su pod kontrolom Amerike

Fudbal -

Srpski fudbaler Nemanja Pejčinović isprozivao je reprezentativce Bosne i Hercegovine koji poručili da ne žele da igraju selekcije Rusije.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prihvatila je poziv Rusije za prijateljsku utakmicu 19. novembra u Sankt Peterburgu, pa se u javnosti podigla velika bura.

Najveće zvezde Bosne Miralem Pjanić i Edin Džeko osudili su odluku FS BIH i javno poručili su da su protiv odigravanja te utakmice.

To je zasmetalo srpskom fudbaleru koji je dobar deo karijere proveo u Rusiji.

"Ne znam kako bih okarakterisao takvo ponašanje Bosanaca. Opet, politika igra ulogu u odbijanju. Sada su zemlje poput Bosne i Hercegovine pod kontrolom Amerike i zapada. Takvo ponašanje od njih je sasvim logično. Mislim da Rusija treba da se dogovori sa Fudbalskim savezom Srbije o održavanju prijateljske utakmice. Sada je ruskom timu potrebno da igraju mečeve, a Srbi neće odbaciti RFU na isti način kao što to pokušavaju Bosanci" rekao je Pejčinović, prenose ruski mediji.

Tridesetčetvorogodišnji defanzivac je karijeru počeo u Radu, a kao mlad je prešao u Crvenu zvezdu gde se zadržao tek pola godine. Iz Rada je prodat Nici 2011. godine, a 2014. je prešao u Lokomotivu kao slobodan igrač.

Nakon četiri godine je prešao u Kinu, a godinu i po dana iz Jataija je stigao na Voždovac. Za Fakel iz Voroneža je igrao od 2020, do 2022. godine, a od ovog leta nema klub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track