FAN ZONA U BERLINU: Od igle do lokomotive, a cene...
Foto: Dejan Ignjatović

navijački kutak

FAN ZONA U BERLINU: Od igle do lokomotive, a cene...

Eurobasket 2022 -

Organizatori Evrobasketa potrudili su se da navijačima pruže ugođaj i van arena.

Poput gradova u kojima je igrana grupna faza, tako i u Berlinu na završnom turniru Fan zona privlači veliku pažnju navijača.

Možete kupiti suvenire, popiti i pojesti neki lokalni specijalitet, šutirati trojke, ali iznad svega biti u prilici da se družite sa navijačima drugih reprezentacija.

Kada su u pitanju cene u oficijalnom Fan šopu, majica košta 25 evra, ranac takođe 25 evra, a replika dresova 90 evra.

Fan zona Berlin
foto: Dejan Ignjatović

Lopta kojom se igra Evropsko prvenstvo košta 150 evra, dok za magnet treba izdvojiti 5 evra. Maskota je 20 evra.

U fan zoni možete da okušate svoju preciznost, pre nego u hali zamerite košarkašima kada promaše. Teren za šutiranje, ili teren za basket 3x3 postali su jedno od interesantnijih mesta.

I, naravno, klopa i piće. Nemci, poput Čeha u Pragu, ne kriju da su im kobasice i pivo prve reči kada se pomene gurmanluk. Od tri evra za malo pivo pa naviše kreću se cene u fan zoni. Najjeftinije kobasice su šest evra.

U fan zoni možete da pronađete i tapkaroše. Devalvacija cena je u toku, pa se tako ulaznice za prepodnevni program umesto po 69 evra sada nude za po 49 evra.

Inače, Berlin je kao glavni grad Nemačke poznat po organizaciji navijačkih fan zona tokom Svetskih prvenstava u fudbalu. Kilometarski štandovi prodavača hrane i pića s velikim ekranima na kojima se prikazuju utakmice, privlačili su stotine hiljada navijača tokom prethodnih mundijala.

00:22

Fan zona u Berlinu: Od igle do lokomotive, a cene…

Oko devet miliona navijača učestvovalo je u navijačkoj fan zoni kod Brandenburške kapije kada je Nemačka bila domaćin turnira 2006. godine. Poslednji put je Berlin bio domaćin navijačke milje 2018. godine, kada je raspoloženje bilo malo lošije zbog lošeg rezultata Nemačke u Rusiji.

Specijalni izveštači Kurira iz Berlina: Nemanja Nikolić i Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track