ZVEZDA POSLE DRAME SRUŠILA NOVI PAZAR! Pešić rešio derbi golom u 88. minutu! (VIDEO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA POSLE DRAME SRUŠILA NOVI PAZAR! Pešić rešio derbi golom u 88. minutu! (VIDEO)

Fudbal -

Derbi kola u Novom Pazaru je posle velike drame pobedom gostiju, u utakmici u kojoj je sve prštalo na terenu. Velika šteta što nije bilo publike, jer bi stadion sigurno bio pun. Na kraju su se radovali gosti iz Beograda: Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2 (1:1).

Aleksandar Pešić
foto: Starsport

Ključni momenat se dogodio u finišu susreta, u 88. minutu, kada je posle dubinske lopte Kange, pred golom domaćih najproisebniji bio Pešić i praktično loptu ugurao u mrežu!

Aleksandar Pešić
foto: Starsport

Serija neuspeha crveno-belih sa novim trenerom Milošem Milojevićem je prekinuta u Novom Pazaru posle kiksa protiv TSC-a, poraza od Monaka u Beogradu u Ligi Evrope, a novi težak ispit sledi već u četvrtak, na gostovanju prvaku Turske Trabzonu.

1 / 9 Foto: Starsport

Odlično prvo poluvreme u derbiju 11. kola Superlige Srbije. Odmah na početku utakmice hladan tuš za crveno-bele, jer je domaćin poveo golom kapitena Lončara, koji je zatresao mrežu odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca. Fudbaleri prvaka Srbije dugo nisu mogli da se oporave od početnog šoka, ali su vremeno pojačavali inicijativu, da bi do izjednačenja došli u 34. minutu, kada je posle centrašuta Bena, Rodić glavaom savladao golmana Kljajića, koji je mogao bolje da reaguje. Ubrzo je i Bukari pogodio stativu.

Drugo poluvreme:

90. minut - Sudija Milanović je pokazao da će se igrati još 6 minuta

88. minut - GOL - 1:2 - Pešić - Dubinska lopta Kange, loša intervencija odbrane Pazaraca, lopta se praktično sa gol linije odbila od Pešića pored golmana Kljajića u mrežu.

83. minut - Domaćin je posle dužeg vremena prešao na polovinu rivala, a akciju je okončao Islamović udarcem sa distance, pored gola.

73. minut - Posle kornera, pokušava iz velike udaljenosti Eraković, ali je golman Kljajić dobro postavljen.

70. minut - Novi pokušaj Kange, ali ni ovoga puta nije pogodio okvir gola.

66. minut - Brz kontranapad za domaćina, lopta je došla do majdevca, koji je dobro šutirao, ali je bio za malo nepecizan.

65. minut - Prekršaj kod šesnaesterca nad kataijem, koji je izveo slobodan udarac iz odlične pozicije, ali je to loše učinio.

61. minut - Kružii su dugo fudbaleri Zvezde oko gola Pazaraca, a na kraju je Kanga tukao nkao iz topa, ali neprecizno.

48. minut - Zvezda je odmah odgovorila, takođe akcijom po levom boku. Rodić je uputio centaršut, a Jović umalo da postigne autogol.

47. minut - Pazarci su pogodili stativu! Ergelaš je gađao sa levog boka, ali je pogodio stativu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Pazaru, izmena u Crvenoj zvezdi: Pešić je zamenio Mitrovića.

Trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović, proglašen je za najboljeg trenera Superlige u avgustu

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme

44. minut - Start Pešukića nakon što je lopta napustila teren, zbog čega je dobio žuti karton.

41. minut - Nova opasnost pred golom pazaraca, ali Bukari iskosa sa desne strane nije dobro zahvatio loptu koja odlazi daleko od gola.

36. minut - Gosti pogodili stativu, Bukari nije imao sreće!

34. minut - GOL - 1:1 - Rodić - Ben je centrirao sa desne strane, a kod peterca je najviši u skoku bio Rodić i glavom je savladao golmana Kljajića, koji je mogao bolje da reaguje.

Crvena zvezda
foto: Starsport

33. minut - Najbolju priliku za goste iz Beograda ne koristi Katai, nije dobro zahvatio loptu iz blizine i golman Kljajić je lako ukrotio taj udarac.

31. minut - Još jedna dobra prilika za Novi Pazar, ali se Zvezda ovoga puta odbranila.

30. minut - Žuti karton za Zvezdinog vezista Bena zbog koškanja.

29. minut - Fudbaleri Crvene zvezde pojačavaju pritisak, prodor Bukarija po desnoj strani, bilo je opasno pred golom Pazaraca, ali nema izjednačenja.

Novi Pazar
foto: Starsport

27. minut - Kapiten Novog Pazara i strelac jedinog gola Stefan Lončar je dobio žuti karton zbog preoštrog starta

23. minut - Centaršut Kange, lopta dolazi do Gobeljića, koji šutira jako, ali neprecizno.

Novi Pazar
foto: Starsport

16. minut - Prva prilika za crveno-bele, dobro je iskosa šutirao Stefan Mitrović, novi reprezentativac Srbije, ali je golman Kljajić dobro reagovao.

Novi Pazar
foto: Starsport

11. minut - Ponovo je zapretio Novi Pazar, ovaj put preko Stanojlovića, koji je šutirao sa 20-ak metara, ali je ovaj put golman Borjan bio siguran.

6. minut - GOL - 1:0 - Lončar! Posle trećeg uzastopnog kornera za domaćina i smušebne intervencije odbrane gostiju, lopta je došla do Stefana Lončara. Kapiten Pazaraca je precizno šutirao sa ivice šesnaesterca i golman Borjan nije mogao ništa. Lopta je na putu ka golu zakačila Rodića.

Novi Pazar
foto: Starsport

4. minut - Prvi korner za Novi Pazar, pa odmah i drugi.

1. minut - Utakmica je počela

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2

Stadion: u Novom Pazaru. Bez prisustva publike. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: 1:0 Lončar (6), 1:1 Rodić (34), 1:2 Pešić (88)

Novi Pazar (4-3-1-2): Kljajić - Pešukić, Joksimović, Rubežić, Jović - Majdevac, Lončar, Nikčević - Stanojlović - Gavrić, Majdevac. Trener: Gaćinović.

Crvena zvezda (4-5-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Mitrović - Ben. Trener: Milojević.

Derbi kola igra se u Novom Pazaru, gde će prvoplasirani domaćin dočekati aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu, koja je druga na tabeli. Nakon tri vezana poraza na startu takmičenja, malo ko je očekivao ovakvu sezonu Pazaraca, a veliki preokret je usledio nakon što su na svom terenu, bez prisustva publike, savladali Partizan.

Novi Pazar
foto: Starsport

Novi Pazar je vezao sedam pobeda i nakon 10 odigranih kola nalazi se na vrhu tabele najvišeg ranga takmičenja u srpskom fudbalu. Ali, pravi izazov za Novi Pazar tek sledi. Od 17 časova u gradu kraj Jošanice gostovaće Crvena zvezda.

Novi Pazar
foto: Starsport

Zvezda je aktuelni šampion, učesnik grupne faze Lige Evrope, ali crveno-belima ne ide onako kako su planirali. Nakon eliminacije u plej-ofu za Ligu šampiona od Makabija, "kola su krenula nizbrdo" za Crvenu zvezdu.

Novi Pazar
foto: Starsport

Otišao je Dejan Stanković, došao Miloš Milojević. Ostvaren je trijumf protiv Javora, ali od tada, odnosno 27. avgusta, Zvezda ne zna za pobedu.

Usledila su dva remija, prvo sa "večitim" rivalom Partizanom, potom i TSC-om u Superligi, da bi na kraju došao poraz od Monaka u Ligi Evrope.

- Videćemo još kada je reč o taktici, ali razmišljam o nekim varijantama šta je najbolje. Moramo da zadržimo naš intenzitet i ono što hoćemo da radimo. Konkretno, imamo tri najbolja štopera u ligi, i "žrtva" je da Eraković igra na desnom beku. Zato moramo da igramo sa tri štopera ili da ih rotiramo, pritom imamo još dva dobra centralna beka u Pankovu i Lekoviću. Bez obzira šta je moja želja što se tiče sistema igre, zadatak je da igramo sa najboljim igračima i da im napravimo sistem u kom se dobro osećaju. Naravno da postoji mogućnost i da neko od mlađih počne, ali nismo u poziciji da delimo igrače po godinama. Zadatak je da nađemo 11 ili 16 koji su u najboljoj formi, a rezultat je trenutno prioritet. Doduše stalno je akcenat na rezultatu, ali sad najviše. Treba nam ekipa koja je spremna da pobedi Novi Pazar i donese tri boda u Beograd - istakao je Miloš Milojević.

Novi Pazar trenutnu formu Zvezde vidi kao pravu priliku za pobedu na svom stadionu. Ako u tome uspeju, Pazarci će se učvrstiti na prvom mestu na tabeli, makar privremeno, pošto od Zvezde, od koje trenutno imaju bod više, imaju i dve utakmice manje.

- Najpre da zahvalim ovdašnjoj sportskoj javnosti, građanima i navijačima na srdačnom dočeku po povratku iz Kragujevca. I sad se naježim kad se setim te noći. Žao mi je što ćemo protiv Crvene zvezde igrati bez publike jer je euforija velika. I posle sedam pobeda u nizu, s obe noge smo čvrsto na zemlji. Optimista sam - rekao je trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track