UMRO JE ČOVEK KOJI JE KOMPONOVAO HIMNU PARTIZANA: Grobari tuguju, ali će zauvek pamtiti Kornelija Kovača! (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić, Profimedia

slava mu

UMRO JE ČOVEK KOJI JE KOMPONOVAO HIMNU PARTIZANA: Grobari tuguju, ali će zauvek pamtiti Kornelija Kovača! (VIDEO)

Fudbal -

Vest o smrti Kornelija Kovača nije ostavila bilo koga ravnodušnim u Srbiji. Posebno navijače Partizana, koji će jednog od najpoznatijih kompozitora današnjice pamtiti po himni svog kluba.

Kornelije Kovač
foto: Printskrin/Jutjub

Srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini. Zanimljivo je da je komponovao zvaničnu himnu kluba "Dok Partizan bitke bije". Bio je navijač crno-belih, a baš po ovoj pesmi pamtiće ga sve današnje, ali i buduće generacije navijača Partizana.

- Himna Partizana... Lično... Uvek sam navijao za najbolje timove, kad sam bio mnogo mlađi. Sa navijanjem sam prestao kad sam postao stariji. Ali, i dalje sam slab na Partizan. Čak i kad slabije igra. Navijam od kuće, ne idem na utakmice, ali kad pobeđuju ja sam ponovo onaj stari partizanovac - rekao je jednom prilikom Kornelije Kovač.

Zanimljiva je priča kako je nastala himna Partizana.

- Nekih sedamdesetih godina prošlog veka, Sloba Novaković, urednik TV Beograd koji je bio u Upravnom odboru kluba predložio mi je da napravim navijačku himnu Partizana. Rekoh, nije problem. Ja sam profesionalac, znam da napravim himnu i državi. Sloba je već imao spremljen tekst, poznavao je naravi i ćudi navijača. Kada sam video tekst, pisanje muzike za himnu nije trajalo dože od dva dana - otkrio je Kovač.

Mesto i vreme sahrane Kornelija Kovača biće naknadno objavljeni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track