ZVEZDA OTPUTOVALA U TURSKU Mrkela pred Trabzon: Pešić i dalje ima problem, bez Ivanića! (VIDEO)
Foto: FK Crvena Zvezda

LIGA EVROPE

ZVEZDA OTPUTOVALA U TURSKU Mrkela pred Trabzon: Pešić i dalje ima problem, bez Ivanića! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su za Tursku, gde će gostovati Trabzonsporu u meču drugog kola Lige Evropa.

Trener Zvezde Miloš Milojević na gostovanje je poveo 23 igrača: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Strahinja Eraković, Marko Gobeljić, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Milan Rodić, Irakli Azarov, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, Gelor Kanga, Kings Kangva, Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, Osman Bukari, El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Pešić i Kalifa Kulibali.

1 / 4 Foto: FK Crvena Zvezda

Direktor crveno-belih, Mitar Mrkela, ima lepa sećanja na vreme provedeno u Turskoj.

-Igrao sam tamo za veliki klub, Bešiktaš. Jedan od rivala nam je uvek bio Trabzon, nažalost nisam igrao tamo, jer su bili kažnjeni pa smo igrali u Ankari. Imao sam lepo vreme tamo i uvek mi je lepo kada se vraćam u Tursku.

U Vaše vreme bilo je 1:0 za Zvezdu protiv Galatasarja..

- Igrali smo tadašnji kup UEFA, a Galatasaraj je bio u tom periodu dosta jak, igrao je godinu dana pre toga finale! Mi smo počeli da stvaramo jaku generaciju! Savićević, Pančev, Stojković je još bio tu...

Trabzon u Evropi nije pobedio 14 vezanih mečeva..

- Svaka utakmica je za sebe. Imaju dobru ekipu, prošlu sezonu su odigrali fenomenalno, posle ne znam koliko godina su osvojili titulu. U svakom trenutku mogu da odigraju dobru, pravu utakmicu! Odmah po završetku žreba sam rekao da je grupa izuzetno teška! Dobili smo baš jake protivnike. Zvezda ima svoje ambcije, svoje ciljevi koji su uvek isti i želimo da ovu grupu prođemo.

Atmosfera posle nekih rezultata koji nisu išli na ruku?

- Dobro, imali smo turbulentan period, imali smo promenu trenera i šokantno ispadanje od Makabija. Ne mislim da smo posle toga loše igrali, ali u nekim nismo imali ni sreće - kao što je utakmica protiv Monaka.

Zdravstveni bilten?

- Pešić i dalje igra sa problemom koji ima (napsnuće prsta na stopalu) i on već duže vreme igra u takvim okolnostima. Ivanić neće biti na ovoj utakmici, a ostali igrači su okej.

Hoće li se Zvezda povući ili igrati povučeno?

- Mislim da mi nikada nismo igrali povučeno. Mi smo i protiv Monaka bili dominantniji, igrali smo hrabro, desilo se da nismo pobedili i Zveda nikada neće igrati povučeno.

Idete na pobedu?

- Da.

Nemci sude, ponovo isti arbitri u VAR sobi..

- Ne razmišljam o onome što ne mogu da promenim. Tako je, moramo da se prilagodimo! Nadam se da će nam se vratiti negde za dobru igru protiv Monaka, u Haifi gde smo vodili, pa u Beogradu gde smo vodili... primili smo neke, ne znam kako da ih nazovem golove! Iz penala, u zaustavnom vremenu...Moramo da uđemo u utakmicu dobro, kao protiv Francuza gde smo zaslužili pobedu, ako budemo ušli tako, ja se ne brinem.

04:43

Mitar Mrkela pred meč sa Trabzonom (VIDEO)

Meč Crvene zvezde i Trabzonspora na programu je u četvrtak od 18.45.

U prvom kolu Lige Evropa Zvezda je na svom terenu poražena od Monaka sa 0:1, dok je Trabzonspor u gostima poražen od Ferencvaroši sa 2:3.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track