UEFA BRZINSKI REAGOVALA: Disciplinski postupci protiv Olimpika i Ajntrahta zbog nereda navijača
Foto: Profimedia

UEFA

UEFA BRZINSKI REAGOVALA: Disciplinski postupci protiv Olimpika i Ajntrahta zbog nereda navijača

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinske postupke protiv Olimpika iz Marseja i Ajntrahta iz Frankfurta zbog brojnih incidenata njihovih navijača tokom utakmice u Ligi šampiona.

Ajntraht je u Marseju pobedio sa 1:0, u drugom kolu Lige šampiona, a tokom utakmice navijači oba kluba bacali su dimne bombe, pirotehniku i razne predmete na teren i koristili su lasere. Navijači francuskog kluba optuženi su za izazivanje nereda, a pristalice nemačkog kluba za uvrede i rasističko ponašanje, navela je Uefa.

"Disciplinski organi Uefa doneće odluku u dogledno vreme", dodaje se u saopštenju.

fudbal, lopta, gol, mreža, teren
foto: Profimedia

Navijač Ajntrahta povredjen je kada ga je pogodila dimna bomba na tribini. Nemački navijači su na tribini za gostujuće navijače izvodili nacističke pozdrave, što je prijavljeno Uefi.

Policija u Marseju uhapsila je 17 osoba zbog nereda izvan stadiona.

Olimpik je danas saopštio da žali zbog neodgovornih postupaka nekolicine pojedinaca, koji su palili pirotehnička sredstva i dimne bombe, uprkos radu sa grupama navijača i nadležnima.

Francuski klub ponovio je odlučnost da radi sa nadležnima na otkrivanju tih pojedinaca, kako bi takvi incidenti bili definitivno zabranjeni na Velodromu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track