POLJSKA SLAVI MATEUŠA! On je Dončića i ekipu poslao kući: Rođenog brata izbacio iz reprezentacije, pa srušio evropskog šampiona
Foto: AP

EVROBASKET 2022

POLJSKA SLAVI MATEUŠA! On je Dončića i ekipu poslao kući: Rođenog brata izbacio iz reprezentacije, pa srušio evropskog šampiona

Eurobasket 2022 -

Košarkaška reprezentacija Poljske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Berlinu pobedila aktuelne evropske prvake, selekciju Slovenije.

Poljake je do velike pobede i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva posle 50 godina vodio Mateuš Ponitka sa 26 poena, 16 skokova i deset asistencija.

Mateuš Ponitka
foto: AP

A o ovom momku bilo je mnogo priča pre početka Evrobasketa.

On je svog rođenog brata Marsela "odstranio" iz reprezntacije - Mateuš je bio kivan na brata jer je odlučio da igra za Zenit iz Peterburga.

"Imam informaciju da selektor nije imao problem sa mnom, ali Mateuš ne želi da me prihvati u timu", otkrio je Marsel.

Iako je njegova odluka da igra za ruski tim uprkos situaciji u Ukrajini naišla na osudu javnosti u Poljskoj, Marsel se nije osećao odgovornim.

"Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne ovako", poručio je nedavno poljski košarkaš.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track