PARTIZAN STAO NA KORAK OD PREOKRETA PROTIV NICE! Dramatičan meč u Humskoj, drugi remi crno-belih u Evropi (VIDEO)
Foto: Starsport

liga KONFERENCIJE

PARTIZAN STAO NA KORAK OD PREOKRETA PROTIV NICE! Dramatičan meč u Humskoj, drugi remi crno-belih u Evropi (VIDEO)

Fudbal -

Dramatični meč drugog kola Lige konferencija na stadionu u Humskoj ulici završen je bez pobednika: Partizan - Nica 1:1 (0:1). Crno-beli su bili bolji i opasniji od francuskog predstavnika, ali naposletku nisu mogli do preokreta, već su morali da se zadovolje samo sa bodom.

Izvrsni Dijabate je doneo izjednačenje u 60. minutu, kada je na efektan način savladao Danca Kaspera Šmahjela. Desetak minuta docnije je usledila nova velika šansa za domaćina, ali je najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš promašio zicer, nakon što je najveći deo posla izvanredno odradio Dijabate.

U 65. minutu, sreća je bila saveznik Partizana, jer su gosti pogodili stativu, a lopta se po gol-liniji odbila do golmana Popovića, koji je uspeo nekako da je izbaci što dalje od gola. Od tada, kontrolu igre preuzimaju izabranici Gordana Petrića i malo je nedostajalo da osvoje ceo plen.

Na početku utakmice je usledio pravi šok za crno-bele, jer je Brajna oštrim prizemnim udarcem doveo goste u vođstvo u 2. minutu. Ipak, crno-beli su se brzo konsolidovali, a najbolju priliku za izjednačenje su imalu u finišu prvog poluvremena, kada je posle udarca Natha, Atal sa gol-linije sprečio izjednačenje.

Tok meča:

Drugo poluvreme:

83. minut - Posle prodora "rezerviste" Lutovca i nespretne intervencije odbrane gostiju, samo korner za Partizan.

78. minut - Umesto Traorea, šansu dobija Baždar! Trener Partizana Petrić pojačava napad.

70. minut - Velika prilika za Partizan, koju nažalost nije iskoristio Rikardo Gomeš, pucao je topovski, ali je lopta prohujala tik pored gola. Prethodno je najveći deo posla završio sjajni Dijabate.

69. minut - Izašao je Andrade, a Petrić je u igru uveo Lutovca.

65. minut - Velika prilika za Nicu posle udarca glavom Diopa! Sada je Partizan imao dosta sreće, jer su gosti pogodili stativu, a lopta je po gol liniji došla do golmana Popovića, koji je uspeo nekako da je izbije.

63. minut - Silovit prodor Dijabatea po desnoj strani, ali je pao u šesnaestercu, a sudija Medli je samo odmahnuo rukom!

60. minut - GOOOOL - Dijabate - 1:1 - Fuseni Dijabate je efektnim golom krunisao lepu akciju crno-belih, savladavši Kaspera Šmajhela preciznim udarcem sa desetak metara. Prethodno ga je dobro pronašao Rikardo Gomeš.

Partizan
foto: Starsport

57. minut - Veliki promašaj Laborda, bio je sam, a promašio čitav gol posle asistencije Pepea. Gosti propuštaju veliku priliku da dupliraju prednost.

54. minut - Pepe je izveo slobodan udarac sa ivicie šesnaesterca, ali nije bio precizan, lopta je otišla pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena

45+2. minut - Puca Andrade, brani Šmajhel!

44. minut - Kakva šteta! Najbolja prilika za crno-bele, prvo je pokušao Rikardo gomeš. ali je izblokiran, a potom silovito šutira Natho, ali Atal na gol liniji sprečava izjednačenje.

39. minut - Centaršut kapitena Partizana Uroševića sa leve strane, velika gužva pred golom gostiju, ali odbrana Nice otklanja opasnost.

38. minut - Ružna situacija na stadionu Partizana. Pogledi su u ovom trenutku usmereni na tribine, umesto na teren, pošto je jedan čovek uz lekarsku pomoć iznesen sa stadiona.

26. minut - Brz kontranapad gostiju, centarfor Labord puca iz blizine iskosa sa leve strane, ali golman Popović je fantastično reagovao

Partizan - Nica
foto: Starsport

21. minut - Prodor Dijabatea po desnoj strani, ali je izborio samo korner.

12. minut - Novi korner za Partizan, pokušaj Traorea iz velike udaljenosti, ali je uputio neprecizan šut.

Partizan - Nica
foto: Starsport

9. minut - Prvi korner za Partizan, ali golman Nice Šmajhel odličnom intervencijom otklanja opasnost!

Partizan - Nica
foto: Starsport

6. minut - Prvu šansu za domaćina ima Rikardo Gomeš, koji je posle centaršuta Andradea, iz teške pozicije šutirao glavom pored gola

2. minut - GOL - 0:1 - Džo Brajan - Šok na početku za domaćina, iz prvog napada i prve prilike, gosti iz Francuske dolaze u vođstvo. Levi bek Brajan je sa desewtak metara uputio oštar prizeman šut i levi ugao, golman Popović nije mogao da uradi ništa!

Partizan - Nica
foto: Starsport

1. minut - Utakmica na stadionu Partizana je počela

Uoči početka utakmice minutom ćutanja je odata pošta umetniku i muzičkom stvaraocu Korneliju Kovaču, koji je bio veliki navijač crno-belih!

Pre početka utakmice, navijači Partizana su skandirali: "Uprava, napolje"

Ulog je veliki. Pobeda donosi odlične izglede za proleće u Evropi. Još jedan meč iz kategorije onih koji odlučuju u kom pravcu ide sezona.

Partizan - Nica, 2. kolo Lige konferencije, stadion Partizana, 21 sat.

Partizan - Nica 1:1

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Medli (Engleska). Strelci: 0:1 Brajan (2), 1:1 Dijabate (60)

PARTIZAN (4-3-2-1): Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Traore, Natho - Andrade, Dijabate - Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

Nica (4-2-3-1): Šmajhel, Atal, Todibo, Dante, Brajan, Lemina, Tiram, Budaui, Pepe, Ilie, Labord. Trener: Favr.

Crno-beli su na startu takmičenja osvojili bod u duelu protiv ekipe Slovacko u Češkoj (3:3), a zamenik kapitena crno-belih Bibars Natho ističe kako veruje da njegov tim može da prezimi u Evropi.

FK Partizan, 168. večiti derbi
foto: Starsport©

Trener Partizana Gordan Petrić bio je jako rečit pred meč.

Ne znam šta da vam kažem u vezi meča. Gledali smo tri utakmice Nice, gledali smo poslednju utakmicu u prvenstvu koju je Nica dobila 3:1 i delovalo mi je da to nije najjača ekipa sa kojom smo igrali do sada. Mislio sam da je Zvezda jača ekipa od Nice, ali sam mišljenje promenio gledajući snimak protiv Kelna. U druge dve utakmice smo videli da Nica ima izuzetno jak sastav i da ima igrače koji su tehnički dobro potkovani i brzi. Igramo protiv ekipe koja čini mi se trenutno spava, ali može da se probudi svakog trenutka. Moramo da odgovorimo na njihov stil igre i da primenimo naš stil i probamo da izvučemo povoljan rezultat. Danas ćemo videti kako su igrači i da li su svi zdravi - rekao je Petrić.

Iskusni Bibars Natho naglašava da ga raduje kako ekipa iz utakmice u utakmicu podiže formu i tvrdi da tim iz Humke ima kvalitet da i na proleće igra na međunarodnoj sceni.

- Pre žreba za grupnu fazu u Ligi konferencije rekao sam da ćemo prezimiti u Evropi, a to isto mislim i sada nakon odigranog prvog kola - rekao je Natho.

Reprezentativac Izraela, koji odnedavno ima i pasoš Srbije, srećan je što se tim vraća na pravi put i što su rezultati sve bolji. Što se vidi i u domaćem takmičenju.

- Nismo najbolje počeli sezonu, sada smo sve bolji i bolji. Mladi igrači su protiv Mladosti pokazali šta mogu u budućnosti. Vidi se da se tim podigao. Moramo da brinemo o sebi, da ne gledamo druge, moramo da obavimo šta je do nas. Ako odradimo naš posao, nijanse će odlučivati. Sada je najvažnije da nastavimo s pobedama i možda mesec, dva pred kraj šampionata ćemo moći da pričamo o tituli, a kada igraš za Partizan, cilj je uvek titula. Ukoliko tako ne razmišljaš, onda nisi igrač za ovaj klub - poručio je Bibars Natho.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track