ZAŠTO SRNIĆ, A NE GOBELJIĆ? Evo šta je na to pitanje odgovorio trener Zvezde
Foto: www.crvenazvezdafk.com

REČ TRENERA zvezde

ZAŠTO SRNIĆ, A NE GOBELJIĆ? Evo šta je na to pitanje odgovorio trener Zvezde

Fudbal -

Trener Zvezde Miloš Milojević izneo je svoje viđenje meča u Trabzona na konferenciji posle utakmice. Za početak o razlozima poraza. Dobar rival ili loša igra Zvezde?

- I jedno i drugo. Da bih dao razloge, moram da odgledam meč i izanaliziram. U fudbalu postoje prostori u kojima se lopta ne gubi, problem je bilo čuvanje igrača u svom šesanestercu, intenzitet u duelima. To je kao da su jedan i jedan dva. Kažnjeni smo iz takvih situacija, a ne da su nas izigrali – istakao je Miloš Milojević.

Kings Kangva je rano dobio žuti karton, jeste li razmišljali da ga zamenite?

- Nije bio samo on sa žutim kartionom. Igrač mora da ima odgovornost. Izvinio se i meni i ekipi. Da sam tako razmišljao, morao bih i Sanoga da menjam. Kangva je išao je uzlaznom putanjom kako je odmicala utakmica, nema logike da zamenim nekoga koji igra dobro. Kad bih bio vidovot, dobio bih i na lotou. Ali nisam...Nije to hteo da uradi namerno, nepažnja je u pitanju. U Evropi ne smete da pravite indiovidlane greške.

Rekli ste da imate desnog beka Gobeljića, a on ne igra?

- Naše opredeljenje je za tri štopera. Nisam bio zadovoljan pozicioniranjem Erakovića, jer je više bio bek. Zašto Srnić, a ne Gobeljić? Jer više odgovara Trezegeu. Dok je on bio na terenu, nije se istako njihov igrač.

Da li je Trabzon bolja ekipa od Monaka?

- Trabzon je kvalitetan tim, ima u svakom delu dobre igrače. Ne volim da gledam budžete i ulaganja, ali i tu možete da vidite smernice. Za mene je to 11 na 11. Nije na meni da merim da li su bolji oni ili Monako. Fali nam žustrine u duelima, navika da se igra sa manje dodira na bržem terenu.

Postoji li nešto što ste planmirali, a niste uradili?

- Da budemo agresivniji kad su pozicije i okidači za presing, hteli smo da pritisnemo Siopisa i Hamšika. Nismo bili kompaktni, nismo ušli dovoljno puta u te situacije.

Više nemate pravo na poraz da biste prošli dalje?

- Ako hoćemo dalje, moramo da pobeđujemo. Prvo Ferencvaroš kod kuće, pa ostalo. Moramo jednu po jednu...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track