MITAR MRKELA: Naš cilj je plasman u nokaut fazu Lige Evrope
Foto: Printscreen

CRVENA ZVEZDA

MITAR MRKELA: Naš cilj je plasman u nokaut fazu Lige Evrope

Fudbal -

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, poručio je nakon poraza crveno-belih od Trabzona (2:1), da je loša forma glavnih igrača uzrok lošeg rezultata.

Zvezda je, pored lošeg rezultata, prikazala i lošu igru, pa je lako izgubila od turske ekipe koja nije prikazala da je ekipa koja poseduje veliki kvalitet.

- Naši ključni igrači trenutno nisu u formi i to je razlog poraza. Pored toga, imamo povređenog Ivanića. Pešić i Katai su daleko od očekivanih igara, sa boljom formom našeg najboljeg igrača stvar bi bila drugačija - rekao je Mrkela.

Sportski direktor je upitan da li je trenutni igrački kadar dovoljan za bolje rezultate u Evropi.

- Dovoljan je, kazao sam koji je razlog poraza. Bilo je nekih dobrih stvari, ali nedovoljno da bi se ostvario bolji rezultat.

Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da je Crvena zvezda pala u formi na samom startu sezone i da već u septembru njeni igrači imaju problema sa fizičkom pripremom.

- Nisam kazao da ekipa nije spremna, rekao sam da neki igrači, oni ključni, nisu u formi zbog povreda. Za mene koji sam dugo godina u Crvenoj zvezdi igrao, potom radio kao funkcioner, svaki poraz je jednako težak. Ima još mnogo da se igra, ali naš cilj ostaje isti, da se kvalifikujemo u nokaut fazu Lige Evrope. Verujem da će biti bolja situacija u narednim utakmicama.

Upitan je Mrkela u Turskoj i da li bi odradio drugačiji prelazni rok, kada bi imao tu mogućnost.

- Ne! Mislim da imamo odličnu ekipu, odlične igrače. Svaki tim sa problemima koje mi imamo, a to su tri ključna igrača koja nisu u potpunosti spremna, imao bi isti učinak.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Podsetimo, Dejan Stanković je iznenada podneo ostavku krajem avgusta, nakon što je Zvezda izgubila u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabija iz Haife.

- Ne znam kakve veze odlazak Dejana Stankovića ima sa povredama Ivanića, Pešića i Kataija.

Nije želeo ni da komentariše učestale probleme koje Gelor Kanga greškama pravi svojoj ekipi.

- To nije stvar o kojoj treba da pričamo sad - zaključio je Mrkela.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track