ČARAPANI SE NIKADA I NIKOME NE PREDAJU: Napredak gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

ČARAPANI SE NIKADA I NIKOME NE PREDAJU: Napredak gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu

Fudbal -

Napredak u nedelju gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu. Favorit je državni šampion i učesnik Lige Evrope i to je jasno. Ipak, lopta je okrugla i nikada se ne zna kako će i šta biti na kraju. Šef stručnog štaba Napretka Dušan Đorđević najavljuje borbu za svaku loptu i za što povoljniji rezultat.

- Utakmica sa Zvezdom je važna i mi se ne predajemo unapred. Ima šta da se izgubi, fudbalsko samopouzdanje, bodovi, na kraju i čast i obraz, u smislu da se ne da maksimum. Sportski je izaći na teren, pružiti maksimum i ne predati se do kraja. Naravno da sam svestan aktulenog trenutka Zvezde i da je kod njih možda upaljen neki crveni alarm zbog rezultata u Evropi. Sa druge strane, u domaćem prvenstvu Zvezda nema poraz, znamo da na svom stadionu retko gubi bodove, tako da nam je jasno kakva nas utakmica čeka. Ostaje da je sportski nadati se, pripremiti se i boriti i sigurno da ćemo dati sve od sebe da izgledamo najbolje moguće u ovom momentu, kaže kormilar čarapanskog broda.

Napredak
foto: FK. Napredak

Protiv Zvezde neće igrati Stefan Jovanović, zbog kartona, a iako treniraju, još uvek nisu spremni za prvenstvene utakmice Mršić i Zogović. Svi ostali igrači su orni i spremni za svoj novi izazov. Igrati protiv šampiona je motivacija na najvišem mogućem nivou…

- Očekuje nas jedna jako zahtevna utakmica. Svesni smo gde idemo i protiv koga igramo. Sigurno je da ćemo na terenu biti maksimalno disciplinovani i pokušati da ispoštujemo sve instrukcije trenera. Takva smo ekipa, nikad se ne predajemo i nema sumnje da ćemo na Marakani pružiti maksimum, obećava Vladimir Prijović, jedan od najmlađih prvotimaca u redovima crveno belih iz grada pod Bagdalom. Crvena zvezda je uvek favorit protiv Kruševljana, bez obzira gde se igra, to je jasno. Treba se podsetiti i nekih utakmica između ova dva kluba koji imaju iste boje – crveno bele u prošlosti, a bili su neizvesni do kraja. Napredak je znao da okršaje sa najtrofejnijim srpskim klubom završi i uzdignuta čela.

Pre 15 godina (28.10.2007.) bilo je nerešeno – 1:1. Domaći su poveli, a potom je fantastičnim golom Predrag Pavlović obezbedio bod.

Napredak je najbliži pobedi bio pre šest godina (22.07.2016.), kada je golovima Gobeljića u 42. i Vukanovića u 47. minutu, poveo sa 2:0, ali su Beograđani uspeli da se izvuku i da ne dožive poraz i obezbede remi (2:2)

Napredak je jednom uspeo i da izbegne poraz, kada je Eskić u poslednjim trenucima utakmice postigao gol za remi 1:1 (11.03.2018.) i to u Beogradu.

Napredak je sada u dobroj seriji, formirao je tim, stabilizovao se u svim elementima fudbalske igre, ostvario tri vezane pobede i nada se novom uspehu. Normalno je, a i sportski, biti optimista, a šta će biti u nedelju – videćemo.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja