ZVEZDA TEŠKOM MUKOM SLOMILA NAPREDAK: Pešić probio BUNKER Kruševljana i vratio crveno-bele na prvo mesto! VIDEO
Foto: Starsport

superliga srbije

ZVEZDA TEŠKOM MUKOM SLOMILA NAPREDAK: Pešić probio BUNKER Kruševljana i vratio crveno-bele na prvo mesto! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri crveno-belih su se namučili protiv Kruševljena i na jedvite jade ostvarili minimalnu pobedu: Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0). Gol odluke postigao je centarfor domaćih Aleksandar Pešić u 68. minutu, kada se posle sjajnog prodora i centaršuta Kataija praktično "poklonio" i udarcem glavom savladao fantastičnog golmana gostiju Petrića.

Izabranici Miloša Milojevića su se ponovo dosta mučili, ali su bar zabeležili pobedu, vrednu ponovnog izbijanja na čelnu poziciju pred prvenstvenu pauzu. Gosti iz Kruševca su u nekoliko navrata opasno zapretili, ali Čečarić u prvom poluvremenu, zatim Stevanović i Šarić u nastavku susreta nisu uspeli da savladaju Borjana.

Najbolju priliku prvak srbije je imao tek u 31. minutu, kada se posle majstorije Kataija obrukao Gobeljić i promašio čitav gol. U drugom poluvremenu, Ivanić je odmah zamenio povratnika Mijailovića, a potom su šansu dobili Kangva i Ben. napadi domećeg tima su se režali kao na traci, ali je tek Pešić sredinom drugog dela igre uspeo da lepu akciju kruniše pogotkom.

Nedugo posle toga, veliku šansu je imao i štopr Dragović da udvostruči prednost, ali je golman Petrić odbranio njegov udarac glavom sa svega par metara.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je završena

90. minut - Ben je propustio veliku šansu

86. minut - Umesto Pešića u igri je Mitrović

83. minut - Umesto Kataija u igri je Sanogo

82. minut - Poništen gol Kange, zbog igranja rukom

77. minut - Prilika za Napredak, šutirao je Mlađan Stevanović, ali je njegov udarac izblokirao Eraković, posle čega je Borjan sprečio loptu da ode u korner!

74. minut - Kakva prilika za Crvenu zvezdu, Dragović sa svega par metara nije uspeo da savlada Petrića, koji je i ovaj put bio izvanredan.

68. minut - GOOOL - 1:0 - Pešić! Katai je odlično prodirao po levoj strani, a potom uputio sjajni centaršut, centarfor Aleksandar Pešić se praktično samo "poklonio" i glavom konačno savladao Petrića.

66. minut - Pokušaj Rodića glavom, ali sjajni golman Petrić tpo lako brani.

61. minut - Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdi: izašli su Nikolić i Bukari, ušli Kangva i Ben.

53. minut - Pokušaj fudbalera Napretka Bastajića iz velike udaljenosti, sa oko 40-ak metara, ali nije bio precizan.

52. minut - Posle desetog kornera za crveno-bele, Eraković šalje loptu preko gola.

50. minut - Dobar napad crveno-belih, šut Ivanića sa desetak metara, ali golman Petrić je opet na pravom mestu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, MIrko Ivanić je u domaćem timu zamenio povratnika Srđana Mijailovića

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme

44. minut - Centaršut Rodića sa leve strane, Pešić nije dobro zahvatio loptu iz blizine i golman Petrić brani taj udarac.

37. minut - Crveno-beli pojačavaju pritisak. Odličan prijem lopte i bomba Kataija, ali je Petrić fantastično reagovao.

31. minut - Najbolja prilika za domaćina posle majstorije Kataija, lopta je došla do Gobeljića, koji je bio sam pred Petrićem, ali se obrukao i promašio čitav gol.

28. minut - Pokušaj Rodića iskosa sa leve astrane, ali golman Kruševljana Petrić krajnjim naporem izbacuje loptu u korner.

21. minut - Napredak ponovo zapretio, šutirao je Matić, ali golman Borjan je siguran.

17. minut - Velika prilika za goste iz Kruševca, ali nema gola! Posle slobodnog udarca koji je skrivio Gobeljić, Čečarić je bio sam pred golom Zvezde, ali je iz blizine glavom uputio udarac preko prečke.

16. minut - Zvezdin desni bek Gobeljić dobija žuti karton, nakon prekršaja nad Bastajićem, koji ga je lako prošao.

8. minut - Prodirao je Bukari sa desne strane, uposlio je Kataija u šesnaestercu, ali Zvezdin vezista nije dobro zahvatio loptu.

Zvezda
foto: Starsport

1. minut - Počela je utakmica na našem najvećem stadionu

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 17 časova na svom terenu dočekuju Napredak, a crveno-beli traže iskupljenje posle serije loših rezultata, pogotovo na evropskoj sceni.

Crvena zvezda - Napredak 1:0

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Nenad Minaković. Strelci: 1:0 Pešić (68)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Nikolić, Katai – Pešić. Trener: Milojević.

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrić – Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin – Krstić, Bolha – Čečarić, Mićin, Bastajić – Matić. Trener: Đorđević.

Šampion Srbije ulazi u meč protiv Kruševljana nakon poraza u Ligi Evrope od prvaka Turske Trabzona, dok su prethodni duel u domaćem šampionatu igrali u Novom Pazaru, kada su golom Aleksandra Pešića u samom finišu jedva pobedili sa 2:1.

Za razliku od početka sezone, crveno-beli "kubure" sa formom u poslednje vreme i ako žele da zadrže bodovnu prednost nad "večitim rivalom" i glavnim konkurentom za titulu Partizanom, pobeda u Beogradu se postavlja kao imperativ.

- Ekipa je u dobrom stanju, naravno da tim koji je navikao da pobeđuje konstantno poljulja svaki lošiji rezultat. Treba nam iz utakmice u utakmicu da se podižemo, ali i nivo forme i rezultate. To je uloga trenera, da kada ne ide dobro ekipu podigne. Na meni je da zajedno sa momcima ispravim te stvari. Mislim da smo u prvenstvu i protiv Novog Pazara pokazali karakter i protiv TSC jako dobru igru, koja nažalost nije krunisana. Ubeđen sam da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti - rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević pred duel na stadionu "Rajko Mitić".

Posle tri uzastopne pobede u domaćem prvenstvu, Napredak dolazi u Beograd u odličnom raspoloženju. Radnički iz Kragujevca i Mladost GAT savladani su minimalnim rezultatom, dok su Kruševljani u Subotici pobedili Spartak rezultatom 2:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track