NAŠLI SMO NAJJEFTINIJU MOGUĆU VARIJANTU ZA PUTOVANJE NA MUNDIJAL: Evo koliko novca vam ja potrebno za put, smeštaj i 3 ulaznice!
Foto: Profimedia

cenovnik

NAŠLI SMO NAJJEFTINIJU MOGUĆU VARIJANTU ZA PUTOVANJE NA MUNDIJAL: Evo koliko novca vam ja potrebno za put, smeštaj i 3 ulaznice!

Fudbal -

Mundijal u Kataru se polako približava, a do početka je ostalo nešto manje od dva meseca.

Reprezentacija Srbije nastupiće u grupi G, a protivnici će joj biti Brazil, Kamerun i Švajcarska.

Prvenstvo otvaraju domaćin Katar i Ekvador 20. novembra, a Orlovi prvu utakmicu igraju petog takmičarskog dana tj. 24. novembra protiv Brazila, na stadionu u Lusailu, gradu u neposrednoj blizini Dohe.

Brazil, Srbija
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Meč drugog kola reprezentacija Srbije igra protiv Kameruna, 28. novembra u Al Vakri, gradu koji je udaljen 17 kilometara od centra Dohe, dok u poslednjem kolu, 2. decembra u Dohi, Srbija zatvara grupnu fazu protiv Švajcarske.

Mnogi ljubitelji fudbala su već ranije isplanirali svoje godišnje odmore za ovaj period godine, a za one koji tek u ovom periodu odluče da putuju na verovatno najpopularnije sportsko takmičenje na svetu, Kurir donosi pregled osnovnih troškova ovakve avanture.

Kao reper za ove potrebe uzeto je desetodnevno putovanje za dve osobe, koje bi obuhvatilo sve utakmice Srbije u grupnoj fazi.

"JEFTINA OPCIJA"

Već kada se krene od najnižih cena smeštaja, jasno je da se u ovoj arapskoj zemlji teško za nešto može reći da je jeftino.

Tako za jednu sobu u predgrađu Dohe mora da se izdvoji minimalno oko 1.200 evra za četiri noćenja. Pritom, to je jedna od retkih soba po toj ceni. Niže cene se uglavnom kreću od 3.000 do 4.000 evra za isti broj noćenja.

Što se tiče avionskih karata na relaciji Beograd-Doha, povoljnije karte za dve osobe mogu se naći po ceni od 1.500 do 1.600 evra. Najjeftinije pojedinačne cene po utakmici mogu se kupiti po ceni od 80 evra.

Sve ukupno, za osnovne troškove u "jeftinoj" verziji putovanja u Katar mora se izdvojiti najmanje oko 3.000 evra za grupnu fazu. Dakle, 1.500 evra po osobi

Katar, Mundijal 2022
foto: EPA

SREDNJE SKUPO - 7.500 evra po osobi

Prema podacima renomiranog sajta Airbnb, prosečna cena smeštaja u Dohi za jednu noć iznosi oko 2.500 evra, dok se cena povratne karte ekonomske klase u ovom periodu kreće oko 1.800 evra. Navijači koji uz to kupe i nešto skuplje ulaznice za utakmicu, po ceni od npr. 150 evra, uz smeštaj sa jednom sobom i kuhinjom, na kraju će morati da izdvoje od 10.000 do 20.000 evra, ukoliko uzmemo u obzir da se ipak uzima smeštaj po ceni nešto nižoj od prosečne.

LUKSUZNO - 50.000+ evra po osobi

Za one koji imaju znatno više novčanih sredstava i hoće da ih potroše na ovaj način, biznis klasa avionom za dve osobe košta oko 10.000 evra, skuplje karte za utakmicu su oko 500 evra po osobi, dok su cene smeštaja za ovu kategoriju raznolike.

Tako se može naći dvosoban apartman po ceni od 37.000 evra, a u isto vreme može se iznajmiti cela vila po ceni od 125.000 evra. Jasno je da je ovde razmera cena nešto veća, u zavisnosti od luksuza kakav se traži, od 50.000 evra pa na više.

Po svemu sudeći, bar za one koji su imali tu mogućnost, mnogo pametnije je bilo rezervisati putovanje još u aprilu, nakon što je održan žreb za takmičenje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track