NIKO OVAKO NIJE IZVREĐAO ORBANA I TO ZBOG RUSA: Bivši trener Dinama iz Kijeva nije birao reči kada je pričao o premijeru Mađarske!
Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP / Profimedia, Nenad Kostić

PROSTAČKE IZJAVE

NIKO OVAKO NIJE IZVREĐAO ORBANA I TO ZBOG RUSA: Bivši trener Dinama iz Kijeva nije birao reči kada je pričao o premijeru Mađarske!

Fudbal -

Jožef Sabo, bivši trener Dinama iz Kijeva, oštro je napao premijera Mađarske Viktora Orbana, zbog podrške te zemlje Rusiji u ratnom sukobu protiv Ukrajine.

Jožef Sabo
foto: EPA

Jožef Sabo (82) etnički je Mađar, rođen je u mestu Ungvar u Mađarskoj 1940. godine, ali se posle Drugog svetskog rata sa porodicom preselio u SSSR i ostao da živi u današnjoj Ukrajini. Imao je više nego uspešnu fudbalsku karijeru igrajući deceniju za kijevski Dinamo i jednu sezonu za imenjaka iz Moskve. U dva navrata bio je trener Dinama iz Kijeva, ali i selektor Ukrajine.

Povodom delimične mobilizacije u Rusiji koju je ukazom propisao predsednik te zemlje Vladimir Putin, Jožef Sabo nije birao reči kada je govorio o Viktoru Orbanu, predsedniku Vlade Mađarske. Posebno što je Orban pre nekoliko dana tražio od Evropske unije da ukine sankcije Rusiji.

- Veoma mi je žao što nam SAD i Velika Britanija ne daju oružje dugog dometa kako bismo mogli da udarimo Rusiju. U njene centre odlučivanja i na gradove iz kojih smo granatirani. Ne daju jer se plaše Trećeg svetskog rata - rekao je Jožef Sabi, a preneo ukrajinski portal Sportarena.

Viktor Orban
foto: EPA / Stephanie Lecocq

Govorio je Sabo o ratu Ukrajine i Rusije.

- Razgovarao sam sa jednom osobom koja je rekla da ćemo pobediti i proterati Ruse. Šta je ovo, pobeda? Odatle će nastaviti da pucaju na nas. Treba li uvek ovako da živimo i da se plašimo sirena? Pogledajte šta su uradili u Buči, Izjumu. Kako je to moguće? To su nenormalni ljudi.

Potom se obrušio na premijera Mađarske Viktora Orbana.

- Ovaj Mađar je i dalje ped...! Orban! Prvog meseca rata dao sam intervju protiv Orbana, kada je rekao da su zločini u Buči iscenirani. Pa, on je kopile, jeb... Ciganin. Verovatno ima kratak jezik čim tako liže Putinovu guzicu. Ne daj Bože da Mađarska bude izbačena iz Evropske unije.

Jožef Sabo
foto: Profimedia

Sipao je vatru Jožef Sabo govoreći o zemljacima iz Mađarske.

- Oni i dalje podržavaju politiku Rusije, kažu da će nas, ako Rusi žele, uhvatiti za dva dana. Ko si ti da to kažeš? Ceo svet je za Ukrajinu, jer vide da je Rusija nepravedna! Zašto Mađarska podržava Rusiju? Zato što dobijaju gas po niskoj ceni, a Orban je užasno korumpiran. Drugi razlog je što je Orban bio siguran da će nas Rusija pobediti i Mađarskoj dati Zakarpatje - istakao je Sabo.

Kurir sport/Sportarena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track