STIDIŠ LI SE BEDNI RODITELJU, ŠTO SI DETETU UKRAO DRES: Vrede li suze tvog sina tih 1.000 evra, koliko želiš da zaradiš?!
Foto: Starsport, Printscreen

komentar

STIDIŠ LI SE BEDNI RODITELJU, ŠTO SI DETETU UKRAO DRES: Vrede li suze tvog sina tih 1.000 evra, koliko želiš da zaradiš?!

Fudbal -

Dokle će više roditeljska glupost i gramzivost za novcem terati suze na oči deci i pokazivati koliko pojedinci nemaju nacionalne svesti.

Srbija, deca
foto: Starsport

Kako drugačije protumačiti onaj skandal i sramotu sa sajta "Kupujem-prodajem" gde neodgovorni roditelj prodaje dres srpske fudbalske reprezentacije! Taj dres poklonjen je od strane fudbalera Ivana Ilića jednom detetu posle utakmice između Srbije i Švedske, odigranom u subotu u Ligi nacija.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport

Srpski fudbaleri predvođeni kapitenom Dušanom Tadićem napravili su potez vredan divljenja posle utakmice, kada su skinuli dresove i došli do istočne tribine kako bi nagradili dečake i devojčice za sjajno navijanje. I sam selektor Orlova Dragan Stojković Piksi rekao je u najavi utakmice protiv Šveđana, da oni kao odrasli imaju veliku odgovornost, jer igraju pred decom, budućim pokolenjima i naslednicima.

I kako onda protumačiti postupak neodgovornog roditelja (neodgovornog je suviše blag pridev) koji želi da proda taj isti dres, ne bilo kakav, već srpske reprezentacije i to za 1.000 evra. Čoveče, koliko vredi sreća i osmeh tvog deteta kojem si oteo taj dres? Da li si svestan kakav primer daješ svom sinu ili ćerki? Kako će ga oni gledati u budućnosti? Da li se na ovakav način odnosiš prema svojoj državi?

Srbija, deca
foto: Starsport

Srpski dres je svetinja, nešto što se čuva, ceni, poštuje i brani. Nešto što nema cenu, nešto na čemu se vaspitavaju buduće generacije, da vole svoju otadžbinu, svoj narod, cene protivnika... Baš onako kako reče selektor Stojković pre neki dan, kada pomenu odgovornost i postupke odraslih, koje oni najmlađi upijaju i smatraju za ispravne.

Sa druge strane, shvata li taj neodgovorni roditelj da za tričavih i bednih 1.000 evra, koliko planira da dobije za dres, ne može gotovo ništa, a da gubi baš sve. Shvata li da 99 odsto dece na budućim utakmicama Srbije može biti uskraćeno za dres reprezentacije... Mogu fudbaleri Srbije da donesu takvu odluku, jer su ovim potezom sigurno uvređeni, ali se iskreno nadamo da neće, jer ogromna većina naroda zna, ume i želi da ceni istinske vrednosti.

Srbija, deca
foto: Starsport

Posebno oni najmlađi kojima su Tadić, Mitrović, Vlahović, Sergej i ostali srpski fudbaleri uzori. Neodgovornih pojedinaca je uvek bilo i biće, nažalost takve ne smemo ignorisati, i zato valja da ih obeležimo, da se njihovi prostački postupci ne bi ponavljali i da ne daj Bože, ne bi postali pravilo.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track