CELA JE NACIJA REPREZENTACIJA, SAD SMO PORODICA: Srbi konačno doživeli da izgledaju složno i moćno, to ne sme da propadne
Foto: FSS

to smo hteli

CELA JE NACIJA REPREZENTACIJA, SAD SMO PORODICA: Srbi konačno doživeli da izgledaju složno i moćno, to ne sme da propadne

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je ogroman uspeh plasmanom u A diviziju UEFA Lige nacija. Trijumf nad Norveškom u Oslu (2:0) zahvaljujući golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića samo je potvrdio kvalitet i vrednost nacionalnog tima.

Srbija
foto: Profimedia

Selekcija Srbije pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija je u svim linijama delovala skladno, što bi se narodski reklo, baš onako kako treba "od glave do repa". Sloga i jedinstvo bili su posebno vidljivi posle golova, kada je skakala cela klupa i ulazila na teren da slavi sa igračima koji su bili na terenu.

Kulminacija je usledila po završetku utakmice, kada su svi igrači i članovi stručnog štaba u vis bacali selektora Dragana Stojkovića Piksija, posle čega je on izjavio:

- Vi niste normalni, majke mi!

Potom je i Aleksandar Mitrović, kao najbolji strelac reprezentacije u istoriji, sa 50 golova doživeo isto. I njega su saigrači bacali u vazduh sa uzvicima:

- Ole! Ole! Ole!

Aleksandar Mitrović golom protiv Norveške stigao je do kote od 50 golova u dresu reprezentacije. I to sve na 75 odigranih mečeva. Poređenja radi, Lionel Mesi je toliki broj golova za Argentinu postigao posle 107 utakmica, a Kristijano Ronaldo za Portugal nakon 114. Popularni Mitar je i najbolji strelac Lige nacija. Dao je 13 golova, jedan više od Erlinga Halanda. Zbog toga je nastavio tradiciju, jeo je picu posle utakmice.

Aleksandar Mitrović
foto: FSS

Srbija je pobedom u Norveškoj obezbedila drugi šešir u kvalifikacijama za EP koje počinju u martu 2023. godine. Orlovi su u istoj grupi sa Francuskom, Engleskom, Austrijom, Češkom, Velsom, Izraelom, BiH, Škotskom i Finskom. Osvajanjem prvog mesta u jednoj od B grupa Lige nacija Srbija je izborila mesto u eventualnom baražu za plasman na EP u Nemačkoj 2024. godine.

Fudbalska reprezentacija Srbije igranjem Lige nacija zaradila je od UEFA 3.000.000 evra. Prvih 1.500.000 evra dobila je samim učešćem, a onda još toliko osvajanjem prvog mesta u svojoj grupi i plasmanom u viši rang, A diviziju.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track