MITROVIĆU STIŽE ZLATNA LOPTA?! Poznati britanski sajt veliča Srbina i najavljuje BOMBU! Ovo bi bila MEGA SENZACIJA!
Foto: Starsport©, Profimedia

Toliko je dobar

MITROVIĆU STIŽE ZLATNA LOPTA?! Poznati britanski sajt veliča Srbina i najavljuje BOMBU! Ovo bi bila MEGA SENZACIJA!

Fudbal -

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, već neko vreme igra na najvišem nivou, a njegove partije oduševile su urednike jednog popularnog fudbalskog sajta.

Britanski sajt "Squawka", specijalizovan za fudbalsku statistiku i analitiku, koji je na društvenim mrežama skupio milione ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu, veličao je Mitrovića nakon utakmice Orlova protiv Norveške.

Srbija je u Oslu pobedila rezultatom 2:0, a popularni Mitrogol, ili Aleksandar veliki, kako ga je nazvao selektor Dragan Stojković, postigao je drugi pogodak za Srbiju.

To je bio njegov 50. gol u dresu reprezentacije, a činjenica da mu je za taj učinak bilo potrebno znatno manje utakmica od Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Ronaldo je do 50 golova za Portugal stigao za 114 utakmica, dok je Mesi u dresu Argentine do jubilarne brojke došao nakon 107 mečeva.

To je poslužilo pomenutom portalu da dotatno pojača famu koja se podigla oko Mitrovića poslednjih meseci.

Oni su otišli toliko daleko da su čak centarfora Fulama doveli u vezu sa prestižnom nagradom Zlatna lopta, koju dodeljuje "Frans fudbal".

Nakon jedne takve objave koju je video veliki broj ljudi, postaje zanimljiva i neobična činjenica da Britanci veličaju Mitrovića još više nego Srbi, jer to je delovalo kao nemoguća misija.

Podsetimo, Mitrović je prošle sezone oborio rekord Čempionšipa i sa 43 pogotka na 44 utakmice, uveo je Fulam u Premijer ligu, dok je ove sezone drugi strelac jedne od najjačih liga sa šest pogodaka.

Golom u Oslu Mitrović se izjednačio sa Erlingom Halandom i njih dvojica su sa šest pogodaka Ligu nacija završili kao najbolji strelci, računajući sve četiri divizije ovog takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja