U HRVATSKOJ U STRAHU OD MOĆNIH PIKSIJEVIH ORLOVA: Koja je tajna Srbije? NIKAD nije bila ovoliko jaka
Foto: AP

ANALIZA

U HRVATSKOJ U STRAHU OD MOĆNIH PIKSIJEVIH ORLOVA: Koja je tajna Srbije? NIKAD nije bila ovoliko jaka

Fudbal -

Hrvatski portal "Indeks" objavio je opširnu analziju reprezentacije Srbije pred Mundijal u Kataru. Naime, isti portal otkriva zašto su "Orlovi" opasna selekcija i kakva je u tome uloga Dragana Stojkovića Piksija.

Aleksandar Mitrović, Piksi
foto: Pritnscreen

Nakon direktnog plasmana na Mundijal u Kataru Srbija je napravila novi podvig - osvojeno je prvo mesto u B diviziji Lige nacija i izboren plasman u elitu. Sve što je obećao, selektor Piksi je i ispunio, pa zato nije ni čudo što pohvale stižu sa svih strana, pa i iz Hrvatske.

Portal "Indeks" sastavio je opširnu analizu o "orlovima" pod naslovom "Koja je tajna moćne Srbije?".

Indeks
foto: Pritnscreen

"Hrvatska nije jedina reprezentacija iz regiona koja se redefinisala u poslednjih godinu i po dana. Srbija će u Kataru igrati svoje prvo veliko takmičenje nakon 2018. godine i petog u nizu propuštenog Eura, a u Ligi nacija je u vrlo teškoj grupi uspela da izbori plasman u elitu. Bitnije je od toga da njeni najbolji igrači razvaljuju širom Evrope. Srbi imaju napad kakav ima još samo nekoliko reprezentacija na svetu, a kad se uzme u obzir stanje kičme ekipe, može se reći da nikad nisu bili ovoliko dobri i opasni", počinje autor teksta sa portala "Indeks".

Orlovi
foto: Starsport©

"Index" navodi da je čitava promena nastala kada je na mesto selektora stigao legendarni Piksi Stojković.

"Zapravo, Srbija nikad u periodu otkako je prestala nastupati pod imenom Jugoslavija nije imala ovakav niz rezultata. Od početka 2021. godine je odigrala 14 zvaničnih utakmica. Poražena je samo kod kuće od Norveške, remizirala je s Portugalom, Irskom i Slovenijom, a 11 puta je pobedila", ističe se u tekstu i dodaje da smo na statistički najnaprednijoj ELO listi predstavljeni kao 16. selekcija sveta, samo dva mesta iza Hrvatske.

Dušan Vlahović
foto: Starsport

"Glavna snaga Srbije je u napadu. Po talentu, raznovrsnosti i formi, danas ne postoji mnogo reprezentacija koje su bolje u tom delu ekipe. Najveći dragulj među njima je Dušan Vlahović. On je hibridna verzija stare 'devetke', koja se uvek nađe na pravom mestu, a istovremeno je i pokretljiv i koristan kao igrač koji povezuje linije. Već sad je neverovatan igrač", piše hrvatski portal.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track