DUŠAN SILNI! VLAHOVIĆ UNIŠTIO ZVEZDINOG DŽELATA! Čelsi demolirao Milan, remi Benfike i PSŽ-a, moćni SITI i Dortmund (VIDEO)
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

DUŠAN SILNI! VLAHOVIĆ UNIŠTIO ZVEZDINOG DŽELATA! Čelsi demolirao Milan, remi Benfike i PSŽ-a, moćni SITI i Dortmund (VIDEO)

Fudbal -

Čelsi je bio pod pritiskom, jer je u prva dva kola osvojio samo bod, dok je Milan doputovao u London sa četiri, kao lider na tabeli. Ipak, odnos snaga na terenu pokazao je da je Čelsi u ovom trenutku daleko bolji tim, jer je domaći tim potpuno nadigrao "rosonere".

Čelsi je poveo u 24. minutu, nakon kornera, Fofana je bio na pravom mestu i pogodio za 1:0. Nažalost, već u 38. minutu Fofana je morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Čaloba. Čelsi je u drugom poluvremenu nastavio da melje, a u 56. minutu Džejms je pronašao Obamejanga u petercu, a Gabonac rutinski pogodio za 2:0. Samo šest minuta kasnije, Džejms je ponovo u centru pažnje, ovaj put je on bio strelac, posle asistencije Sterlinga.

Milan nije bio prava pretnja večeras i Pioli će morati da smisli nešto bolje za revanš narednog utorka, jer je stanje na tabeli sada veoma neizvesno - Salcurg ima pet bodova, Milan i Čelsi po četiri, a Dinamo tri.

Mančester siti je opravdao ulogu favorita velikom pobedom od 5:0 protiv Kopenhagena, a posebno se istakao Erling Haland.

Reprezentativac Norveške postigao je prva dva gola u sedmom i 32. minutu, sedam minuta kasnije autogol je postigao Koholava, da bi u drugom poluvremenu Rijad Marez sa penala u 55. i Hulijan Alvarez u 76. minutu zaokružili maestralnu partiju "građana" u Mančesteru.

Ubedljiva je bila i Borusija Dortmund koja je u Sevilji savladala domaćina rezultatom 4:1.

Sve je bilo gotovo praktično već u prvom poluvremenu, Andalužane je načeo Rafael Gerero u šestom minutu, da bi Džud Belingem i Karim Adejemi golovima u 41. i 43. minutu napravili još veći problem domaćinu. Sevilja je preko En Nesirija u 51. minutu pokušala da se vrati u meč, ali nada je utihnula u 75. minutu kada je pogodio Julijan Brant.

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj odigrao je čitav meč, međutim nije mogao da spreči poraz od Dortmunda koji ima šest bodova, tri manje od lidera Mančester sitija. Sevilja i Kopenhagen imaju po jedan.

Više sreće imali su Dušan Vlahović i Filip Kostić koji su sa Juventusom savladali Makabi iz Haife u Torinu rezultatom 3:1.

"Bjankoneri" su poveli u 35. minutu golom Adrijena Rabioa, da bi u 50. proradila veza Vlahović - Di Marija nakon čega je Srbin zatresao mrežu Izraelaca u 50. minutu.

Pogodio je Vlahović još jednom, ali je gol bi poništen zbog ofsajda.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Vlahović je zamenjen u 73. minutu, a ubrzo je golom Dean David, dva minuta docnije, uneo veliku neizvesnost, ali je Rabio svojim drugim golom u 83. otklonio dilemu oko pitanja pobednika.

Benfika je u Lisabonu uspela da odoli Pari Sen Žermenu i osvojila bod nakon remija 1:1. PSŽ je poveo u 22. minutu kada je Leo Mesi sjajnim udarcem krunisao akciju Nejmara i Mbapea, međutim u 41. usledio je autogol Danila nakon čega se rezultat nije menjao.

U grupi H, Pari Sen Žermen i Benfika imaju po sedam bodova, Juventus ima tri, dok je Makabi bez bodova.

Real Madrid je potvrdio da je apsolutni favorit u svojoj grupi, pošto je bez problema došao do treće pobede i jednom nogom je u osmini finala kao prvoplasirani tim.

Već u 13. minutu Rodrigo je pogodio za 1:0, da bi u 28. Brazilac proigrao svog sunarodnika Vinisijusa za 2:0, što je bila jedna od lepših akcija ove sezone u Ligi šampiona. Šahtjor je uspeo da se vrati, Zubkov je u 39. minutu postigao efektan pogodak za 2:1, ali to je bilo sve.

Madriđani mirno putuju na revanš sa Ukrajincima za overu prvog mesta, jer sada imaju devet bodova, Šahtjor četiri, Lajpcig tri, a Seltik jedan.

Tok mečeva:

Drugo poluvreme:

Završene su sve utakmice trećeg kola Lige šampiona

83. minut - Juventus vodi 3:1, drugi pogodak Rabioa

76. minut - Mančester siti vodi sa 5:0, strelac je Alvarez

75. minut - Borusija u Sevilji vodi 4:1, strelac Brandt!

75. minut - David postiže gol za Makabi, smanjena prednost Juventusa - 2:1

73. minut - Čudna odluka trenera Juventusa Alegrija: iz igre je izašao Vlahović, ušao je Kin!

62. minut - Čelzi vodi 3:0, strelac je Džejms

56. minut - Čelsi vodi 2:0, strelac je Obamejang

55. minut - Mančester siti vodi sa 4:0, strelac je Marez iz penala

51. minut - Sevilja smanjuje prednost Borusije Dortmund - 1:3, gol je dao En Nesiri

50. minut - VLAHOVIĆ - Juventus vodi 2:0 protiv Makabija, gol postiže srpski reprezentativac Dušan Vlahović

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na svim utakmicama

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na svim utakmicama

43. minut - Borusija Dortmund vodi 3:0 u Sevilji, strelac je Adejemi.

41. minut - Benfika dolazi do izjednačenja u Lisabonu autogolom fudbalera Pari Sen Žermena Danila.

41. minut - Borusija Dortmund vodi 2:0 u Sevilji, gol je postigao Belingam.

39. minut - Mančester siti vodi sa 3:0, autogol je postigao fudbaler Kopenhagena Konolava!

39. minut - Šahtjor je smanjio vođstvo Reala na 2:1, strelac za ekipu iz Ukrajine Zubkov.

35. minut - Juventus vodi u Torinu sa 1:0, mrežu makabija je neodbranjivim udarcem zatresao Rabio! Sjajno je sarađivao Francuz sa Di Marijom, koji ga je odlično uposlio, a Rabio šutirao neodbranjivo pod prečku.

32. minut - Mančester siti vodi sa 2:0 - strelac opet Haland, njegov peti gol ove sezone u Ligi šampiona!

28. minut - Real vodi protiv Šahtjora sa 2:0, strelac je Brazilac Vinisijus Žunior

24. minut - Čelsi je poveo protiv Milana sa 1:0, strelac je Fofana

22. minut - U Sevilji poništen crveni karton igraču domaćeg tima En Nesiriju!

22. minut - PSŽ vodi u Lisabonu sa 1:0, strelac je Argentinac Mesi!

13. minut - Ponovo je posle samo dva minuta sjajnu šansu imao Vlahović. Odlično su kombinovali Kostić i Vlahović, koji je levom nogom šutirao pored gola.

13. minut - Real vodi protiv Šahtjora sa 1:0, gol je dao Rodrigo!

7. minut - Mančester siti vodi protiv Kopenhagena sa 1:0, strelac je Norvežanin Haland.

6. minut - Borusija iz Dortmunda vodi u Sevilji sa 1:0, strelac je Gerero!

1. minut - Počelo je svih šest utakmica večernjeg programa Lige šampiona

Derbi večeri se definitivno igra od 21 čas na Stemford Bridžu gde Čelsi dočekuje Milan. Plavcima iz Londona je ovaj meč skoro pa sve ili ništa s obzirom da posle dva kola imaju svega jedan bod.

Šampion Italije značajno oslabljen dolazi u London, ali i takvi imaju mnogo ofanzivnog potencijala, posebno preko supertalentovanog Rafaela Leaa.

Posle dva nauspeha na startu, navijači Juventusa priželjkuju prvu pobedu, a naviše nade polažu u srpske reprezentativce Dušana Vlahovića i Flipa Kostića. Uostalom, srpski tandem je bio najzaslužniji za ubedljivu pobedu protiv bolonje u Seriji A, kojom je najtrofejniji italijansmki klub prekinuo crnu seriju.

U velikom problemu našao se trener Makabija iz Haife, Bahar. Naime, većina njegovih igrača proslavlja veliki jevrejski praznik Jom Kipur koji počinje u sumrak desetog dana jevrejskog meseca tišrija.

Ove godine to pada sa 4. na 5. okotbar i traje sve dok se sledeće večeri ne pojave zvezde. U tom periodu je zabranjeno jesti i piti, a tog pravila se pridržavaju izraelski igrači. Zbog toga, jasno je da će imati velike muke da sastavi početnih 11 koji će izaći na megdan Juventusu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track