PIŽON I DULE SE SETILI FERENCVAROŠA I POZVALI ZVEZDAŠE: Zvezda nije imala sreće pre 47 godina, hajde da to ispravimo
Foto: Printskrin/jutjub

uspomene

PIŽON I DULE SE SETILI FERENCVAROŠA I POZVALI ZVEZDAŠE: Zvezda nije imala sreće pre 47 godina, hajde da to ispravimo

Fudbal -

Velikani Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon i Dušan Savić prosetili su se utakmice protiv Ferencvaroša 1975. godine, koja je odigrana u polufinalu Kupa kupova pred 110.000 ljudi.

Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon
foto: Printskrin/jutjub

Crveno-beli sa istim protivnikom igraju večeras od 18.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope. Pižon i Dule evocirali su uspomene na utakmicu od pre 47 godina i pozvali navijače da večeras dođu u što većem broju na Marakanu i podrže tim u važnoj utakmici.

- Prvi put u istoriji svetskog fudbala klub je preko radija i televizije pozivao navijače da ne dolaze na stadion iako imaju kartu, jer ne može da se priđe od naroda... Da je padala kiša, tribine bi bile suve - ispričao je Dule Savić.

Nažalost, crveno-beli nisu uspeli do podviga. U Budimpešti su poraženi 2:1, a istim rezultatom vodili su u Beogradu do 90. minuta. Kada su svi mislili da će se igrati produžeci, usledio je penal za goste iz Mađarske...

- Glupo smo izgubili... Nismo izgubili, bilo je 2:2, ali nismo ušli u finale - konstatovao je Savić, a nadovezao se Pižon:

- Taj penal u 90. minutu... A ja baš razmišljam u sebi: ‘Jao gotovi su, sad ćemo da ih pobedimo u produžecima’. Baš smo počeli dobro da igramo, imali i šanse pred kraj utakmice. Imali smo i igrača više.

Kompletan razgovor dvojice fudbalskih magova možete čuti u sledećem videu:

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track