SENZACIONALNA POBEDA PARTIZANA! Crno-beli golom Markovića slavili u Kelnu (VIDEO)
Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

LIGA KONFERENCIJA

SENZACIONALNA POBEDA PARTIZANA! Crno-beli golom Markovića slavili u Kelnu (VIDEO)

Fudbal -

Velika pobeda Partizana u Nemačkoj u trećem kolu Lige konferencija: Keln - Partizan 0:1 (0:1). Crno-beli u nastavku susreta su propustili priliku da dotuku Nemce, jer Menig i pavlović nisu iskoristili zicere, dok u 61. minutu nije dosuđen čist penal za beogradski tim.

U prvom poluvremenu fudbaleri Partizana su došli do zaslužene prednosti. U 9. minutu, štoper Svetozar marković je sjajno breagovao pred golom Kelna i glavom je postigao gol posle centrašuta Natha. Usledio je pritisak domaćin, koji je imao nekoliko šansi, a Adamjan je sredinom prvog dela igre pogodio prečku. Posle majstorije Daijabatea, gosti iz Beograda su mogli da dupliraju prednost, ali kapiten Urošević je pogodio stativu!

"Crno-beli" posle velike pobede u Kelnu zauzimaju prvu poziciju u svojoj grupi sa pet bodova, koliko ima i Nica na drugoj poziciji, "jarčevi" imaju četiri, dok je Slovacko poslednje sa jednim osvojenim bodom.

Drugo poluvreme:

Utakmica u Kelnu je završena.

90+6. minut - Tiges šutira glavom preko gola, Keln je poklekao!

90. minut - Utakmica je produžena nestvarnih sedam minuta!

90 minut - Nestvaran promašaj Andradea, bio je sam pred Švebeom, ali se obrukao. Sjajno ga je uposlio Rikardo Gomeš.

82. minut - Kontranapad Partizana, ali Lutovac nije bio precizan iskosa sa leve strane.

77. minut - Lutovac je zamenio Pavlovića

67. minut - Izmena u Partizanu, Menig ne može da nastavi meč, ušao je Andrade

64. minut - Zicer za Pavlovića, odličan volej, Švebe brani jednom rukom, ponovo čini čuda među stativama!

62. minut - Zicer Meniga, ali Švebe je odbranio njegov udarac! Rikardo nije uspeo na vreme da prihvati odbijenu loptu.

61. minut - Napad Partizana, pokušaj Uroševića, crno-beli traže penal, ali sudija iz Španije se nije oglasio. U grupnoj fazi Lige konferencija nema VAR-a.

Partizan
foto: Printskrin

59. minut - Velika prilika za Keln, ali Duda ponovo šutira pored gola!

52. minut - Nova prilika za domaći tim, ali Duda šutira pored gola!

47. minut - Domaćin je odmah kreirao šansu iz koje je stigao do kornera, ali udarac iz ugla koji je izveo Kajnc nije doneo ozbiljno iskušenje za Popovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Kelnu

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme u Kelnu

41. minut - Majstorija Dijabatea pred golom Kelna, Urošević je šutirao iz blizine, ali nije imao sreće, pogodio je stativu

Grobari, Keln, Partizan, baklja
foto: AP Photo/Martin Meissner

32. minut - Zicer za Keln! Ponovo centaršut na peterac, usamljen je bio Dic, ali je očajno uputio udarac glavom! Golman Popović je bio na pravom mestu i lopta mu je došla pravo u naručje.

31. minut - Domaći napadaju, ali je lopta posle kontranapada i pasa Natha došla do Rikarda Gomeša, koji je bio usamljen i sebičan, pa je sve upropastio.

25. minut - Dijabate je sada povukao kontranapad, ali je morao da proba sve sam jer nije imao s kim da kombinuje, izborio je samo faul.

23. minut - Velika prilika za Keln, Adamjan je glavom pogodio prečku!

Grobari, Keln, Partizan, bakljada
foto: Screenshot

9. minut - GOOOL - 0:1 - Svetozar Marković - Vodi Partizan! Strelac je Svetozar Marković! Slobodan udarac je izveo Natho, lopta je poletela negde na osam-devet metara od gola Kelna, tu je skočio Marković i dao gol - 1:0.

1. minut - Počela je utakmica u Kelnu

Keln, Partizan
foto: Screenshot

Stadion je krcat, sve karte su rasprodate, a među 50.000 gledalaca je i hiljadu i po navijača Partizana.

grobari, Partizan, Keln
foto: Screenshot

Fudbaleri Partizana večeras od 21 čas igraju u Nemačkoj protiv Kelna utakmicu trećeg kola grupe D Lige konferencije.

Trener crno-belih Gordan Petrić odlučio se za ultraofanzivnu taktiku, jer će pored najboljeg strelca Rikarda Gomeša, od početka u napadu biti i Andrija Pavlović, koji je ove sezone za Partizan odigrao svega 24 minuta, i to nedavno na prvenstvenom meču protiv Vojvodine u Beogradu.

Keln - Partizan 0:1

Stadion: Rajn Enerdži u Kelnu. Gledalaca: 47.000. Sudija: Rikardo de Burgos (Španija). Strelci: 0:1 Marković (9)

KELN (4-1-3-2): Švebe – Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen – Martel – Huseinbašić, Duda, Kajnc – Adamjan, Dic. Trener: Baumgart.

Partizan (4-4- 2): Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Pavlović - Natho, Menig, Dijabate - Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

Keln je prvoplasirana ekipa u grupi D Lige konferencije, pošto su Nemci u prvom kolu odigrali nerešeno 1:1 protiv Nice u gostima, u utakmici koja je kasnila zbog nereda na tribinama, a potom pobedili Slovacko u Nemačkoj rezultatom 4:2.

U domaćem prvenstvu, Keln trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli, sa 13 osvojenih bodova u osam utakmica, a Partizan dočekuje nakon velike pobede nad Borusijom iz Dortmunda.

Partizan je drugi u grupi D Lige konferencije i ima dva osvojena boda, isto koliko i Nica, sa kojom su crno-beli u prethodnom kolu odigrali nerešeno (1:1) u Beogradu.

U prvom kolu trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja, tim iz Humske je osvojio bod protiv Slovackog (3:3), iako je na poluvremenu bilo 2:0 za ekipu iz češke.

Crno-beli su otputovali u Keln nakon ubedljive pobede (4:1) nad Vojvodinom u derbiju 13. kola Superlige.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je na konferenciji za medije u sredu da se nada povoljnom rezultatu u Nemačkoj.

Keln je proteklog vikenda na svom stadionu pobedio Dortmund sa 3:2. Nemački navijači prave paklenu atmosferu na stadionu Rajnenergi.

- Nisam gledao utakmicu, za rezultat sam čuo. Kao što rekoh, videćemo. Izmerićemo se s Kelnom. Verujem u svoje saigrače, motiva nam neće nedostajati. Bilo bi dobro da damo gol - istakao je kapiten Partizana Slobodan Urošević.

Trener Gordan Petrić poveo je i oporavljenog Danila Pantića u Keln. Hoće li dobiti šansu baš u Evropi, odlučiće šef struke, ali je jedno sigurno, ovo je prilika da Pantić prvi put istrči na teren na zvaničnoj utakmici. Posle neugodne povrede ukrštenih prednjih ligamenata kolena, zarađenoj na pripremama u Turskoj, u januaru ove godine protiv Basakšehira. Pored njega sa ekipom je još jedan rekonvalescent Andrija Pavlović.

Inače, u četvrtak je veliki hrišćanski praznik – začeće svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg. To je i krsna slava FK Partizan.

Pravoslavna Crkva, 6. oktobra po starom i 23. septembra po novom kalendaru, molitveno slavi začeće svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track