VEČITI ODIGRALI BRUTALNO - ZA SRBIJU! Zvezda i Partizan napravili ODLIČNU STVAR za srpski fudbal, osvojili su mnogo više od 3 boda
Foto: EPA/Andrej Cukić, EPA/Sascha Steinbach

VRHUNSKI!

VEČITI ODIGRALI BRUTALNO - ZA SRBIJU! Zvezda i Partizan napravili ODLIČNU STVAR za srpski fudbal, osvojili su mnogo više od 3 boda

Fudbal -

U četvrtak uveče su u prvom planu bile odlične partije i rezultati Crvene zvezde i Partizana, ali srpski klubovi su osim osvajanja tri boda ostvarili još značajnih stvari.

Crveno-beli su dominirali protiv Ferencvaroša na stadionu Rajko Mitić gde su ostvarili pobedu rezultatom 4:1 u Ligi Evrope, dok su crno-beli na gostovanju Kelnu u Ligi konferencija taktički gotovo perfektno odigrali utakmicu koja je završena trijumfom beogradskog tima rezultatom 1:0.

Zvezda
foto: Starsport

Dva najveća srpska tima su pobedama u trećem kolu evropskih takmičenja napravili veliku stvar za srpski fudbal, pošto su pojačali nacionalni koeficijent i udaljili se od država koje žele naše 11. mesto.

Nakon ovog kola Srbija ima 1.000 bodova više, odnosno 30.375 bodova ukupno i odmakla je pratiocima koji su ostvarili loše rezultate.

Od Norveških, Čeških i Švajcarskih timova koji se bore za 11. mesto koje Srbija ima, samo je Molde zabeležio pobedu, dok su svi ostali klubovi poraženi.

Norveška: Arsenal - Bodo 5:1, Molde - Šamrok 3:1

Češka: Bajern - Viktorija Plzen 5:0, Slavia Prag - Kluž 0:1, Slovacko - Nica 0:1

Švajcarska: Cirih - PSV 1:5, Bazel - Slovan 0:2

Ukoliko Crvena zvezda i Partizan nastave sa dobrim igrama i zabeleže još dobrih rezultata, za 11. mesto nećemo morati da strahujemo.

Partizan
foto: EPA/Sascha Steinbach

Aktuelni šampion gostuje Ferencvarošu, zatim dočekuje Trabzon, a u poslednjem kolu biće gost Monaku, dok Partizan čeka Keln u Humskoj u četvrtom kolu, a onda sledi gostovanje Nici i za kraj grupne faze duel protiv Slovackog u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track