ZVEZDA MEĐU 10 NAJEFIKASNIJIH KLUBOVA LIGE EVROPE: Velika čast za Kangu i njegov gol koji je proglašen pravim REMEK DELOM
Foto: www.crvenazvezdafk.com

priznanje

ZVEZDA MEĐU 10 NAJEFIKASNIJIH KLUBOVA LIGE EVROPE: Velika čast za Kangu i njegov gol koji je proglašen pravim REMEK DELOM

Fudbal -

Crvena zvezda je po mnogim parametrima u samom vrhu Lige Evrope. Posle trijumfa od 4:1 nad Ferencvarošem crveno-beli su napisali novu stranicu istorije.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sa 249 postignutih golova Crvena zvezda je ušla među deset najefikasnijih klubova u istoriji Lige Evrope. Iza prvaka Srbije su velikani poput Lacija, Juventusa, Valensije, Viljareala, Leverkuzena, Benfike, Seltika, pa čak i aktuelni šampion takmičenja - Ajntraht Frankfurt (215).

Ukoliko Crvena zvezda nastavi sa efikasnim igrama i pobedama, vrlo je moguće da napreduje na listi, jer je još sedam golova deli od toga da prestigne Anderleht i devet da prebaci Ajaks, a nijedna od pomenutih ekipa ne učestvuje u Ligi Evrope.

Sa druge strane, stižu i individualna priznanja za crveno-bele. Specijalizovani fudbalski portal "Sofascore" uvrstio je u idealni tim Lige Evrope Gelora Kangu, koji je dao dva gola protiv Ferencvaroša, jedan iz penala i drugi koji je bio pravo fudbalsko umeće. Gabonac je dobio ocenu 8,6.

Samo su tri igrača bila bolje ocenjena od njega - Markus Rašford iz Mančester junajteda (9,3), Kodi Gakpo iz PSV Ajndhovena (8,9) i Gustaf Nilson iz Union Sent Žila (8,7).

Na zvaničnom sajtu UEFA gol Gelora Kange proglašen je najlepšim, jer su navijači širom Evrope i planete tako odlučili svojim glasovima.

NAJEFIKASNIJI TIMOVI U ISTORIJI LIGE EVROPE:

1. Totenhem - 315

2. Inter - 297

3. Briž - 297

4. Sporting - 295

5. PSV - 294

6. Sevilja - 269

7. Roma - 263

8. Ajaks - 257

9. Anderleht - 255

10. Crvena zvezda - 249

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track