BRUTALNE BROJKE PARTIZANOVIH LEGIONARA: Crno-beli su dali 31 gol ove sezone u Superligi, od toga stranci čak 22!
Foto: Ralf Treese/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia, Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia, Juergen Schwarz / Alamy / Alamy / Profimedia

neverovatno

BRUTALNE BROJKE PARTIZANOVIH LEGIONARA: Crno-beli su dali 31 gol ove sezone u Superligi, od toga stranci čak 22!

Fudbal -

Stranci u Partizanu čine ekipu moćnom, posebno u domaćim, ali i evropskim okvirima. Statistika je brutalna, kada su u pitanju legionari crno-belih.

Partizan, AEK, Rikardo Gomeš
foto: @starsport

Partizan je kao klub dao 31 gol u Superligi, od toga stranci čak 22! Nestvaran podatak. Crno-beli su drugi tim po efikasnosti u domaćem prvenstvu, ispred je samo Crvena zvezda kao šampion i lider na tabeli, sa 37 pogodaka.

Momci u crno-belim dresovima demonstrirali su silu i dobru formu u nedelju protiv Voždovca na gostovanju, kada su slavili rezultatom 4:0. Rikardo Gomez pogodio je dva puta, Kvinsi Menig jednom, kao i mladi Jovan Terzić.

Bibars Natho
foto: Starsport

Prava goleada igrača Partizana protiv Voždovca sjajna je uvertira sa utakmicu Lige konferencije u četvrtak, kada na stadion u Humskoj ulici dolazi Keln. Nemci su stradali od crno-belih prole nedelje, pa domaćin sa ništa manjim apetitom dočekuje još jedan okršaj sa bundesligašem.

Rikardo Gomez najbolji je strelac Partizana ove sezone. Dao je ukupno deset. čime se izjednačio sa Milanom Bojovićem iz lučanske Mladosti na listi najubojitijih igrača Superlige.

Kvinsi Menig
foto: www.partizan.rs

Bibars Natho je drugi strelac Partizana sa osam pogodaka na svom kontu, dok treće mesto dele Kvinsi Menig i Samed Baždar koji su dali po tri gola. U strance se ubraja i Igor Vujačić, reprezentativac Crne Gore, strelac jednog gola.

Po jednom su se u listu strelaca za crno-bele upisali srpski fudbaleri Nikola Terzić, Aleksandar Filipović, Aleksandar Lutovac, Svetozar Marković, Slobodan Urošević i Mihajlo Petković.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track