ZVEZDA IMA NOVOG LUKU JOVIĆA, OZBILJAN PROJEKAT NA DELU: Jovan Mijatović je zadužio crveno-belu "devetku"! Uskoro sledi debi!
Foto: FK Crvena Zvezda, Starsport©

srpski bekam

ZVEZDA IMA NOVOG LUKU JOVIĆA, OZBILJAN PROJEKAT NA DELU: Jovan Mijatović je zadužio crveno-belu "devetku"! Uskoro sledi debi!

Fudbal -

Crvena zvezda nastavlja da ulaže u svoju decu, a nakon što je talentovani Jovan Mijatović produžio ugovor sa klubom, dobio je prekomandu u seniorsku ekipu, a zatim i zadužio Zvezdinu devetku.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Očigledno je da Crvena zvezda ima velike planove da talentovanim Jovanom MIjatovićem. Nije mala stvar nositi dres koji su proslavili Darko Pančev i Dušan Savić. Ide klub iz Ljutice Bogdana istim putem kao kada je pre sedam godina promovisao tada nadarenog Luku Jovića dodelivši mu "devetku". Gde je stao Jović, red je da nastavi Mijatović. Kurir je već pisao o Jovanu Mijatoviću, pre nekih mesec dana.

Iako ima svega 17 godina, snažni napadač Jovan Mijatović se već obreo u seniorskom fudbalu i na osam utakmica u Grafičaru postigao pet golova, što je bio dovoljan znak za trenera Miloša Milojevića da mu uruči poziv u prvi tim.

Luka Jović
foto: Starsport

- Velika je čast i privilegija dobiti poziv za prvi tim sa svega 17 godina. Zvezdino sam dete, ovde sam od petlića i znam koji su zahtevi kluba. Na meni je da nastavim da radim još više, da slušam starije i kada dobijem šansu da dam sve od sebe da ostavim što bolji utisak - rekao je Jovan Mijatović za klupski portal i dodao:

- Prija mi i "devetka" na leđima, ne smatram da je to dodatni pritisak, već samo znak da u klubu veruju u moj talenat. Zahvalio bih se i Marku Neđiću, kao i Grafičaru, jer su me partije u dresu Zvezdine filijale preporučile za prvi tim. Naravno, zahvalnost i svim trenerima iz Omladinske škole sa kojima sam imao priliku da sarađujem, jer sam od svakog naučio nešto.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Debi u dresu Crvene zvezde mogao bi da usledi u skorije vreme, možda u četvrtak, na gostovanju protiv mađarskog Ferencvaroša u Ligi Evrope. Ili u naredna dva vikenda kada Crvena zvezda gostuje Radničkom 1923 u Kragujevcu, ili imenjaku iz Niša.

- Sledeći cilj je da debitujem za Crvenu zvezdu, potom i da postignem gol, otrčim do severa, pa zaigram u derbiju, Evropi, sve po redu - podvukao je omladinski reprezentativac Srbije i nova devetka Zvezde.

Jovan Mijatović je rođen 11. jula 2005. godine u Beogradu i čitav juniorski staž proveo je u Crvenoj zvezdi. Nakon što je u sezoni za nama, noseći dres kadeta upisao 12 golova i sedam asistencija, na 19 utakmica, usledila je prekomanda u tim Marka Neđića. Vrlo brzo se Mijatović izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Grafičara i na osam utakmica upisao pet golova.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pogađao je protiv Loznice, IMT-a, Novog Sada i Trajala dva puta, što je bilo i više nego dovoljno da oduševi čelne ljude u Crvenoj zvezdi koji u mladom napadaču vide veliki potencijal. Mijatović je načelno napadač, iako može da igra i po bokovima i to na obe strane, a visok je 180 centimetara i u Zvezdinoj školi je bio i ostao daleko poznatiji pod nadimkom - Bekam.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track