UKRAJINAC KOJI JE KOKETIRAO SA NACIZMOM VREĐAO PUTINA: Fudbaler Ruse nazvao "rašistima" zbog raketiranja Kijeva i drugih gradova
Foto: Printscreen Instagram

nepopravljiv

UKRAJINAC KOJI JE KOKETIRAO SA NACIZMOM VREĐAO PUTINA: Fudbaler Ruse nazvao "rašistima" zbog raketiranja Kijeva i drugih gradova

Fudbal -

Fudbaler iz Ukrajine Roman Zozulja reagovao je posle jučerašnjeg masovnog raketiranja Kijeva i ostalih gradova te zemlje, od strane Rusije.

Roman Zozulja
foto: Printskrin/Instagram

Roman Zozulja (32) koji igra u Španiji, u drugoj ligi za ekipu Fuenlabrade, na svom instagram profilu vređao je predsednika Rusije Vladimira Putina, putem instastorija, dok je Ruse u svom obraćanju nazvao "rašistima".

Roman Zozulja
foto: Instagram

- Juče je Ukrajina bila izložena masovnoj raketnoj paljbi od strane "rašista". Agresor je ispalio više od 80 projektila, od kojih je polovinu oborio naš PVO. Jedino što im preostaje jeste da gađaju civile dalekometnim projektilima. Podlo, podlo, u leđa nenaoružanog i nezaštićenog naroda. Tipično ponašanje - napisao je Zozulja.

Fudbaler je pre pet godina koketirao sa nacizmom, tako što se ponosno slikao pored lika Stepana Bandere, osvedočenog ukrajinskog naciste iz Drugog svetskog rata. Zbog toga je imao silne probleme u Španiji. Propao mu je transfer iz Betisa u Rajo Valjekano, pa je na kraju otišao u Albasete, u drugu ligu.

- Projektili su podstakli novi talas mržnje prema Rusima, još veće donacije našim oružanim snagama i solidarnost protiv neprijatelja. Niko ne beži, svi ostaju na svojim mestima i nastavljaju da rade svoj posao. A ovo je još jedan front na kome je ovaj truli grebač izgubio. Ne mogu nas slomiti! Stojimo i pobedićemo - napisao je između ostalog Zozulja.

Roman Zozulja
foto: Profimedia

Ovaj Ukrajinac nikada se nije pokajao zbog svojih postupaka i koketiranja sa nacizmom. Pre nekoliko dana dao je intervju za Kanal 5 na Jutjubu, kada je pričao o svojoj fudbalskoj karijeri.

- Ne žalim za bilo čim. Da je moguće vratiti vreme, uradio bih isto - rekao je Roman Zozulja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track