ZVEZDA SPREMNA ZA FERENCVAROŠ! Milojević: Remi me ne zanima! UEFA nam sprema iznenađenje za 2025. VIDEO
Foto: Kurir sport

Liga Evrope

ZVEZDA SPREMNA ZA FERENCVAROŠ! Milojević: Remi me ne zanima! UEFA nam sprema iznenađenje za 2025. VIDEO

Fudbal -

Specijalni izveštač iz Mađarske - Aleksandar Radonić

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević veruje da njegov tim može sa tri boda da se vrati iz Budimpešte.

Ferencvaroš je favorit, igra pred svojom publikom i ima motiv posle visokog poraza u Beogradu.

- Nikako, ne bih mogao pre utakmice da budem zadovoljan nerešenim rezultatom. to nije u mom, ni u karakteru igrača. Ne zato što ne poštujemo Ferencvaroš, baš suprotno. Jednostavno to nije u DNK i u genu kluba. I kad igram protiv sina ne mogu da pristanem na nerešen rezultat - rekao je Milojević.

01:01

Očekivanja u Crvenoj zvezdi pred gostovanje Ferencvarošu

Zdravstveni bilten.

- Svi su zdravi, oni koji nisu bili spremni za prošlu utakmicu su se vratili u trenažni proces. Na slatkim sam mukama koga staviti u tim.

Trener Crvene zvezde nema nedoumice kada je u pitanju startnih 11.

- Bukari je dobro, trenira kao ostali. Nemam dileme za ekipu, to rešimo dan pred utakmicu. Nisu lake odluke, imamo dva ili tri igrača na svakoj poziciji. Plaćen sam da donosim odluke.

Ferencvaroš bi mogao da izgleda drugačije, u tim bi trebalo da se vrati Čilić koji odlično igra po boku.

- Znam kvalitet tog igrača, donosi im dosta ofanzivno. Mislim da njihov šef sprema tu iznenađenje. Ne treba da pravimo jeftine faulove, treba da se čuvamo prekida. Znamo šta sve mogu, protivnik ima kvalitetan tim, stil neće menjati, sem što će biti agresivniji, ići će na pobedu pred svojom publikom.

Osvrnuo se Milojević još jednom na prvi meč i pobedu od 4:1.

- Bilo je dobrih stvari u prvoj utakmici, ali i nekih nedostataka. Njih moramo da podignemo, to su neki detalji i osnovne stvari koje možemo da poboljšamo. Kad znamo kako treba da reagujemo i kad izgubimo loptu to onda neće biti problem.

Govorio je Milojević i o nekim taktičkim zamislima iz prve utakmice.

- Utakmice nisu ili život ili smrt. Hteo sam da u prvom meču sa tri štopera dobijem ofanzivnu kontrolu, ali su nam se desile neke stvari... Eto, juče je Gvardiola sa Sitijem odigrao sa Kopenhagenom, a on je "perfect world". Potrebno nam je da vršimo pritisak na protivnika, na posed lopte.

U timu Crvene zvezde je i mladi Jovan Mijatović koji ima samo 17 godina.

- Mijatović je jedan od 23 igrača i naravno da postoji šansa da dobije priliku da zaigra. DNK Crvene zvezde je da daje šansu svojom mladim igračima, Starhinja Eraković je očit primer, ali oni ne bi smeli da polete, jer pad može biti strašan i bez padobrana. Da li će šansa doći sutra ili za sedam dana, mogu reći samo da će doći kada je bude zaslužio.

Neplaniranih izmena u sastavu Crvene zvezde na startu utakmice ne bi trebalo da bude.

- Ne dao Bog da se desi neplanirani plan. Ne mislim da u toku noći mogu da izmislim nešto, da mi se javi, već samo ono što smo radili, da momci provedu u delo na utakmici.

Centralnoevropski kup je takmičenje koje bi moglo uskoro da zaživi, kao neka vrsta regionalne lige. To je tema o kojoj se dosta priča u Mađarskoj. Tu bi naravno trebalo da bude mesta i za srpske klubove.

- Čuo sam u Švedskoj da postoji plan za regionalne lige od 2025. godine. Gde ćemo mi biti ne znam, to će odlučiti UEFA. Takvo takmičenje može da bude dobro, ako bi se igralo pred više publike i na boljim terenima, onda sam za, za sve ostalo sam laik - objasnio je Miloš Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track