NAPADAJ! Partizan večeras (18.45) na krilima Grobara i sa dva napadača sprema juriš na "jarčeve" u Humskoj! OVO SU SASTAVI
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

NAPADAJ! Partizan večeras (18.45) na krilima Grobara i sa dva napadača sprema juriš na "jarčeve" u Humskoj! OVO SU SASTAVI

Fudbal -

Na krilima dve vezane pobede na gostovanjima, prvo protiv Kelna u Nemačkoj (1:0), a zatim i Voždovca u domaćem prvenstvu (4:0), Partizan večeras od 18.45 časova u Beogradu dočekuje Keln u četvrtom kolu Konferencijske lige.

Crno-beli su podvigom u Nemačkoj otvorili vrata prolasku u nokaut fazu, međutim, odlučujući mečevi tek predstoje. Večerašnji duel svakako će odgovoriti na brojna pitanja, te usmeriti dalji put Partizana u Evropi.

Keln je za vikend pretrpeo težak poraz u Menhengladbahu - 5:2, tako da popularni „jarčevi“ uzdrmani dolaze u Beograd.

Stanje na tabeli grupe D je takvo da se Partizan nakon polovine odigranih utakmica nalazi na prvom mestu, sa pet bodova, koliko ima i Nica, treći je Keln sa četiri boda, dok je poslednje Slovacko, sa samo jednim osvojenim bodom. To znači da srpski tim ima sve u svojim rukama, a pobeda nad Kelnom dovela bi Partizan na prag prolaska u narednu fazu. Ukoliko se poklope ostali rezultati, u tom slučaju bi možda i remi protiv Slovackog u poslednjem kolu bio dovoljan crno-belima za prolazak dalje.

FK Partizan
foto: Starsport©

Trener Partizana Gordan Petrić očekuje teži meč nego što je bio u Kelnu.

- Biće drugačija utakmica nego prošlog četvrtka, vidim da je Keln izgubio u Menhengadbahu, možda će doći malo nervozan, ali će biti teži meč nego u prošlom kolu. Znamo da nam pobeda donosi proleće u Evropi - poručio je strateg Partizana.

Podsećanja radi, prvoplasirana ekipa iz grupe prolazi direktno u 1/8 finala Konferencijske lige, dok drugoplasirana ide u plej-of, gde igra protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz Lige Evrope za plasman u 1/8 finala.

FK Partizan, 168. večiti derbi
foto: Starsport©

Kladionice kažu: Keln je favorit

I pored pobede Partizana u Nemačkoj, kladionice za ovaj meč favorizuju Keln. Kvota na pobedu gostiju je 2,00, a na Partizan čak 4,00. Na nerešen rezultat u ovoj utakmici kvota je 3,50.

Keln, Partizan, Svetozar Marković
foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Muke s Nemcima na JNA

U poslednja tri gostovanja na stadionu Partizana, nemački klubovi dolazili su do pobeda. Poslednji je bio posebno bolan, onaj od Augzburga 2015, kada ću crno-beli poraženi 3:1 i tako tragično ispali iz Lige Evrope. Pre 20 godina Bajern je bio bolji u Humskoj (3:0), u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a davne 1986. Borusija Menhengalbah je savladala Partizan rezultatom 3:1 u Kupu UEFA.

SASTAVI

Partizan - Keln. Beograd. Stadion Partizana. Kapacitet: 29.775. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael)

Partizan (4-4-2): Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Dijabate, Traore, Natho, Menig - Rikardo, Pavlović. Trener: Gordan Petrić

Keln (4-1-3-2): Švabe - Šindler, Soldo, Kilijan, Hektor - Martel - Huseinbašić, Duda, Kajnc - Adamjan, Tiges. Trener: Štefen Baumgart

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track