PARTIZAN PONOVO SRUŠIO NEMCE! Crno-beli drugi put RAZBILI Bundesligaša, nadomak evropskog proleća! (VIDEO)
Foto: @starsport

LIGA KONFERENCIJA

PARTIZAN PONOVO SRUŠIO NEMCE! Crno-beli drugi put RAZBILI Bundesligaša, nadomak evropskog proleća! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su na stadionu u Humskoj ulici ekipu Kelna sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Grupe D Lige konferencija.

Domaći tim je do druge uzastopne pobede u Ligi konferencija došao golovima Fusenija Dijabatea u 15. i Rikarda Gomeša u 52. minutu.

Baumgart
foto: Profimedia

Partizan na prvom mestu Grupe D ima osam bodova, druga je Nica sa pet bodova i utakmicom manje, Keln ima četiri, dok Slovacko iz tri meča ima jedan bod.

Eljes Shiri je u petom minutu uputio prvi udarac u okvir gola, a odbranu je upisao golman Partizana Aleksandar Popović.

Samo minut kasnije prilika za Partizan nakon prodora Dijabatea u kazneni prostor. Fudbaler iz Malija je asistirao ka Kvinsiju Menigu, čiji udarac brani Marvin Švabe.

Nije su dugo čekalo na novu šansu, koju je u gol u 15. minutu pretvorio Dijabate. Loptu je loše ispucao odbrambeni igrač Kelna Timo Hibers, a tu grešku je iskoristio Dijabate, izašao sam pred golmana Švabea i lako ga savladao.

Partizan, Keln, grobari, bakljada
foto: @starsport

Ubrzo nakon gola usledio je prvi prekid, pošto su navijači domaćeg kluba ubacivali pirotehnička sredstva na teren.

Utakmica je nastavljena, da bi u 32. minutu ponovo prekinuta iz istog razloga. Izraelski sudija Roj Rajnšrajber odlučio je da igrače pošalje u svlačionice, a pauza je trajala šest minuta.

Na samom terenu nije bilo većih uzbudjenja sve do završnice nadoknade. Menig je ušao u šesnaesterac i uputio udarac, a lopta je na putu ka golu zakačila Hibersa i završila na prečki.

Sedam minuta u drugom delu meča bilo je potrebno Partizanu da dodje do drugog gola. Posle kornera usledila je gužva u kaznenom prostoru Kelna u kojoj se najbolje snašao Slobodan Urošević, koji je loptu poslao ka Gomešu, a napadač crno-belih se glavom upisuje u strelce.

Keln je u nastavku pokušao da smanji rezultat, ali nisu napravali konkretniju šansu. Partizan je sačuvao prednost i po drugi put pobedio Keln, nakon što je pre sedam dana u Nemačkoj slavio sa 1:0.

00:15

Grobari pevaju Aufiderzen

Utakmici u Humskoj prisustvovalo je 15.269 gledalaca.

U narednom kolu Partizan gostuje Nici, dok Keln u Češkoj igra protiv ekipe Slovackog.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Utakmica u humskoj je završena, Partizan je pobedio Keln sa 2:0!

85. minut - Fudbaleri Partizana su se povukli, gosti su par puta opasno zapretili, ali nisu uspeli da postignu gol.

77. minut - Prilika za Keln posle dobre akcije, ali se obrukao Huseinbašić, šutirao je nebu pod oblake!

76. minut - Strelac drugog gola za Partizan Rikardo Gomeš izlazi iz igre, zamenio ga je Andrija Pavlović

70. minut - Nova izmena u Partizanu, izašao je Menig, na terenu je Andrade

61. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto mladog Belića ulazi iskusni Fejsa.

52. minut - GOOOL - 2:0 - Rikardo Gomeš! Odličnu igru crno-beli su krunisali golom Rikarda Gomeša, koji je posle centaršuta kapitena Uroševića sa leve strane, glavom sa sa pet-šest metara zatresao mrežu. Svemu je prethodio korner koji je izveo Natho.

47. minut - Sigurna reakcija Partizanovog golmana posle šuta Tigesa. Snažni napadač Kelna pokušao je iz okreta posle akcije iz auta

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu u Humskoj ulici.

Prvo poluvreme:

- Završeno je prvo poluvreme, Partizan kontroliše utakmicu i zasluženo vodi 1:0

45 +8. minut - Sjajna akcija Partizana i još bolji šut Meniga, ali isprečila se prečka. Velika šteta. Domaćin baš nije imao sreće!

45. minut - Prvo poluvreme je očekivano produženo za 10 minuta

41.minut - Dobar napad Partizana Dijabate je driblao pored dvojice, odlično centrirao, ali lopta ne dolazi do usamljenog Rikarda samo zbog pravovremene intervencije Solda.

38. minut - Utakmica je nastavljena Oficijalni spiker je upravo objavio da, prema propozicijama takmičenja, eventualni treći prekid utakmice bi značio i njen kraj.

U tom slučaju utakmica bi bila registrovana službenim rezultatom u korist Kelna.

00:16

Prekid u Humskoj zbog dima

Posle nešto dužeg prekida od oko pet minuta, dim se razišao, a utakmica je nastavljena!

Kapiten Partizana Urošević i štoper Vujačić došli do navijača Partizana, da ih zamole da ne koriste više pirotehnička sredstva!

32. minut - Zbog velikog dima usled pirotehničkih sredstava koja koriste Grobari, sudija iz Izraela je poslao igrače u svlačionicu!

Partizan, Keln, Grobari, prekid, dim
foto: @starsport

18. minut - Prekid utakmice zbog bakljade navijače Partizana, zbog velikog dima znatno smanjena vidljivost. Posle par minuta, meč je nastavljen.

Partizan
foto: Starsport

15. minut - GOOOL - 1:0 - Dijabate! Katastrofalna greška štopera gostiju Hibersa, koju koristi na najbolji način dijabate i brzim trkom po desnoj strani volej udarcem je pocepao mrežu Kelna!

6. minut - Uzvraća odmah Partizan! Posle majstorije Dijabatea, koji se čuvara oslobodio tako što mu je proturio loptu kroz noge, lopta dolazi do Meniga, koji je opalio, ali Švebe fantastično interveniše.

5. minut - Nemci su prvi zapretili, silovit šut sa dvadesetak metara Skirija, ali je golman Popović siguran!

00:23

Vatromet u Humskoj ,uz uzvike uprava napolje

1. minut - Počela je utakmica na stadionu Partizana

18:45 Na stadionu je i mala grupa pristalica Kelna:

Partizan
foto: Kurir

18:30 Severna tribina je zatvorena zbog kazne UEFA, odnosno da se zatvori 6.000 mesta po izboru Partizana!

18:10 Pogledajte izlazak igrača Partizana na teren, prethodno su zvižducima dočekani fudbaleri Kelna:

00:14

Izlazak igrača Partizana na teren

17:54 Navijači Partizana polako pristižu na stadion u Humskoj ulici, a ovako je ispred južne tribine, rezervisane za najvatrenije pristalice crno-belih:

00:12

Navijači Partizana se okupljaju ispred južne tribine

1 / 3 Foto: Kurir

Kod zapadne tribine se nalaze punktovi sa autobusima za dobrovoljno davanje krvi:

Partizan
foto: Kurir

Crno-beli dočekuju Keln u četvrtom kolu Lige konferencija (četvrtak, 18.45) i još jedan pozitivan rezultat nad favorizovanim Nemcima značio bi da evropsko proleće kuca na vrata Humske 1. Crno-beli su prošlog četvrtka priredili senzaciju u Kelnu, gde su golom Svetozara Markovića zabeležili veliku pobedu.

Partizan - Keln 2:0

Stadion: Partizana u Beogradu. Gledalaca: 15.269. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael). Strelci: 1:0 Dijabate (15), 2:0 Rikardo Gomeš (52)

Partizan (4-2-3-1): Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Traore - Natho, Menig, Dijabate - Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

Keln (4-2-3-1): Švabe - Šmic, Hjubers, Soldo, Pedersen - Skirl, Martel - Adamjan, Hektor, Kajnc- Diec. Trener: Baumgart.

Bila je to jedna od najvećih pobeda crno-belih u ovom veku, jer je Partizan došao je na vrh tabele grupe D sa pet bodova. Isti broj poena ima Nica, Keln je treći sa četiri, a češki klub Slovacko poslednje sa jednim.

Gordan Petrić
foto: Starsport©

Trener Partizana Gordan Petrić očekuje teži meč nego što je bio u Kelnu.

- Biće drugačija utakmica nego prošlog četvrtka, vidim da je Keln izgubio u Menhengadbahu, možda će doći malo nervozan, ali će biti teži meč nego u prošlom kolu. Znamo da nam pobeda donosi proleće u Evropi - rekao je Petrić.a okršaj u Nemačkoj, 53-godišnji trener se opredelio za ultra-ofanzivni tim u formaciji 4-4-2 sa Rikardom Gomešom i Andrijom Pavlovićem kao najisturenijim igračima.

Zapravo, više je to bilo 4-2-4, imajući u vidu karakteristike krilnih fudbalera Kvinsija Meniha i Fusenija Dijabatea. Pa još i kada se dodaju ofanzivne aspiracije veziste Bibarsa Natha, ne pamti se da je Parni valjak bio više napadački nastrojen nego u Kelnu. I to je na kraju donelo rezultat.

Ipak, Petrićevo priznanje da je taj „eksperiment“ više bio plod improvizacije (nije mogao da računa na Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu u veznom redu), jasno stavlja do znanja da Partizan neće zaigrati isto. Petrić se vratio sistemu 4-2-3-1.

Kristijan Belić biće na terenu od prvog minuta umesto Andrije Pavlovića, koji će šansu čekati sa klupe.

Ostalih nepoznanica nema. Aleksandar Filipović i Hamidu Traore su se odmorili protiv Voždovca i zauzeće mesta desnog beka i zadnjeg veznog, kao i Svetozar Marković na štoperu.

Neprikosnoveni ostaju Aleksandar Popović na golu, Igor Vujačić kao štoper, Slobodan Urošević na levom beku, te Dijabate, Natho, Menig i Rikardo Gomeš u ofanzivi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track