KRAGUJEVČANI POTPUNO SPREMNI ZA CRVENO-BELE: Možemo da pariramo prvaku Srbije u srcu Šumadije!
Foto: Starsport

superliga srbije

KRAGUJEVČANI POTPUNO SPREMNI ZA CRVENO-BELE: Možemo da pariramo prvaku Srbije u srcu Šumadije!

Fudbal -

Jedan od dva derbija kola Superlige Srbije, biće odigran u Kragujevcu, gde će domaći Radnički 1923 u nedelju od 14 časova dočekati ekipu Crvene zvezde, vodeću na tabeli sa 32 boda.

Ovu utakmicu je najavio trener Radničkog 1923 Dejan Joksimović, čiji tim je u prethodna tri kola ostvario tri pobede, od toga dve u gostima.

''Izlišno je pričati o kvalitetu ekipe Crvene zvezde, koja u poslednjih desetak godina nije imala jači tim. Ovo je jedna velika provera za nas i prava prilika da se izmerimo sa jednim tako jakim i kvalitetnim protivnikom. Iskreno, mislim da imamo kvalitet i potencijal da uspešno pariramo ekipi Crvene zvezde i ostvarimo povoljan rezultat'', izjavio je Joksimović.

Možda je ovaj meč i prilika da Radnički eventualno iskoristi Zvezdin umor od napornih evropskih mečeva, ali i psihološku poljuljanost crveno-belih posle poraza u Budimpešti od Ferencvroša.

''Od Crvene zvezde se očekuje da pobeđuje u svakoj utakmici, što svakako stvara određenu dozu psihološkog pritiska na igrače. Na drugoj strani, mi smo u dobrom ritmu, vezali smo tri pobede u nizu i znatno rasterećenije ulazimo u ovu utakmicu. Naša prevashodna želja je da nastavimo kontinuitet dobrih igara, a sad za koliko će to biti dovoljno, videćemo u nedelju'', konstatovao je Joksimović.

Naravno, trener i fudbaleri Radničkog očekuju veliku podršku sa tribina, iako će i Zvezda imati veliki broj svojih pristalica.

''Imamo obavezu da se u najboljem mogućem svetlu predstavimo našim navijačima, za koje ne sumnjam da će u velikom broju doći da pruže podršku ovim momcima koji postižu sjajne rezultate u poslednje vreme. Imaće, naravno, i Zvezda svoje navijače, ali ja očekujem da barem sedamdeset odsto kapaciteta stadiona ispune naši simpatizeri, pravi Kragujevčani koji vole Radnički i koji su spremni da ovoj ekipi daju neophodan vetar u leđa sa tribina'', zaključio je Joksimović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track