MITROGOL PONOVO NA TERENU U PREMIJER LIGI!? Odradio trening sa ekipom Fulama, možda će igrati već u subotu protiv Bornmuta
Foto: Instagram/FSS

uspešan oporavak

MITROGOL PONOVO NA TERENU U PREMIJER LIGI!? Odradio trening sa ekipom Fulama, možda će igrati već u subotu protiv Bornmuta

Fudbal -

Srbija je 24. oktobra posle preokreta pobedila u Ligi nacija Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, a upravo je on povređen u samoj završnici meča na našem najvećem stadionu. Mitrovića je tada Lindelof oštro, s leđa udario po nozi i on je odmah potom zamenjen.

Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija
foto: Starsport

Nedugo zatim, tokom TV prenosa, bilo je prikazano kako Mitrović u društvu (takođe zamenjenog, ali ne i povređenog) kapitena Tadića sedi na klupi za rezerve. I, tada se videlo da je oko skočnog zgloba našeg najboljeg reprezentativnog strelca svih vremena velika kesa s ledom!

Iako je Mitrović "stisnuo zube" i tri dana kasnije zaigrao protiv Norveške, čak i postigao jubilarni 50. gol u dresu sa državnim grbom, kojim je ozvaničio prolazak Srbije u elitnu, "A" diviziju Lige nacija, situacija s njim uopšte nije bila dobra!

Naime, Mitrović je odmah potom, na meču Premijer lige protiv Njukasla, obnovio povredu pomenutog skočnog zgloba, zbog čega je upaljen alarm!

Stojković je zato otputovao u London, želeči da se na licu mesta vidi sa najboljim strelcem u istoriji nacionalnog tima i da sazna nešto više o stepenu povrede napadača Fulama.

"Stojković i Mitrović su, između ostalog, razgovarali i o planu i programu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru", javio je tada FSS, dodavši da je "selektor Srbije na kraju poželeo Mitroviću da što pre sanira povredu i da nastavi sa odličnim igrama za Fulam".

Međutim, Mitrović je igrao samo 36 minuta za londonski klub, a nikakvih povoljnih vesti o njemu nije bilo.

Posle dve nedelje strepnje mnogih srpskih navijača "da li će 'Mitar' moći da igra na Mundijalu, stigla je ohrabrujuća vest iz Londona.

Aleksandar Mitrović, Virdžil van Dajk
foto: Profimedia

Trener Fulama, Marko Silva, obelodanio je da je Mitrović u petak prvi put trenirao s ekipom, koja se sprema za subotnji duel s Bornmutom u Premijer ligi.

- Njemu je bolje. Naravno, odradio je zagrevanje s ekipom na prepodnevnom treningu, uradio neke vežbe s njima, ali je sam trening više bio strategija za meč. Ipak, mogu da vam potvrdim da je ovo bio prvi put posle dve i po nedelje da je on odradio trening s ekipom. Sada sve proveravamo, najviše kako se on sam oseća. Ali još ćemo videti da li će odmah da zaigra, sastaću se i sa medicinskim delom stručnog štaba, kao i mojim saradnicima, pa će biti doneta odluka - otkrio je Silva.

Mitrović je za Fulam na osam premijerligaških mečeva ove sezone dao već šest golova, što je dvostruko više nego njegov učinak iz sezone 2020/2021, kada je s Fulamom ispao u Čempionšip.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track