KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE! Bivši as Real Madrida uz SUZE rekao zbogom fudbalu (VIDEO)
Foto: Youtube screenshot/bein sports asia

OPROŠTAJ

KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE! Bivši as Real Madrida uz SUZE rekao zbogom fudbalu (VIDEO)

Fudbal -

Poraz Inter Majamija od Njujork Sitija u plej-ofu MLS lige označio je kraj karijere nekadašnjeg fudbalera Real Madrida - Gonzala Iguaina.

Njujork Siti je pobedio u ovom meču 3:0, te se tako plasirao u četvrtfinale, a poslednji sudijski zvižduk označio je i kraj jedne velike fudbalske karijere.

Argentinac je veoma emotivno doživeo ove trenutke, a bilo je i suza. On je prethodno najavio da će mu ovo biti poslednja sezona, koja je za njegov tim ovim ispadanjem završena.

34-godišnji Iguain rođen je u francuskom Brestu, 10. decembra 1987. godine, gde je proveo prvih 10 meseci života.

Profesionalnu karijeru počeo je u River Plati, gde je igrao dugi niz godina u mlađim kategorijama.

U Riveru je, u periodu od 2005. do 2007. godine, zabeležio 41 nastup uz 15 postignutih golova, nakon čega je usledio transfer karijere. Gonzalo je uz obeštećenje od 12 miliona evra prešao u Real Madrid.

U Realu je proveo verovatno najbolje godine svoje karijere i postao ljubimac navijača. Za šest godina provedenih u Madridu, nastupio je za kraljevski klub 264 puta i postigao 121 gol. Sa Madriđanima je osvojio tri titule prvaka Španije, nacionalni kup i dva superkupa.

Usledio je transfer u Napoli vredan 39 miliona evra. I u gradu ispod Vezuva Iguain je pružao sjajne partije, ali nije uspeo da osvoji titulu prvaka Italije sa Napolitancima. za tri godine provedene u Napulju, zabeležio je 146 nastupa uz 91 gol i za to vreme osvojio Kup Italije i Superkup.

U julu 2016. Iguain je razočarao brojne navijače Napolija, te prešao u velikog rivala - Juventus, za tranfer vredan čak 90 miliona evra.

U Juventusu je Argentinac imao nešto slabije individualne partije nego u Napoliju. Za 149 utakmica postigao je 66 golova, ali je zato osvojio tri titule prvaka Italije, te dva puta proglašavan igračem godine u Italiji.

Nakon prve dve uspešne godine u timu iz Torina, Gonzalo je pao u drugi plan, tako da je prosleđivan na pozajmice u Milan i Čelsi, gde nije imao većih uspeha, s tim da je sa Čelsijem osvojio Ligu evrope.

U septembru 2020. godine, nakon isteka ugovora sa Juventusom, Iguain odlazi u SAD, gde do kraja karijere nastupao za Inter Majami.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je 75 puta i postigao 31 gol, a najveći uspesi su mu finale Svetskog prvenstva i Kopa Amerike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track