I OVAJ SRBIN JE ZAPAO ZA OKO JUVENTUSU: Hoće trećinu Piksijeve reprezentacije! U snažnom defanzivcu vide novog Kjelinija
Foto: Starsport

navadili se

I OVAJ SRBIN JE ZAPAO ZA OKO JUVENTUSU: Hoće trećinu Piksijeve reprezentacije! U snažnom defanzivcu vide novog Kjelinija

Fudbal -

Juventus je opčinjen Srbima. To je činjenica i sportski menadžment Stare dame iz Torina želi da u narednom periodu vidi gotovo pola reprezentacije Srbije u crno-belim dresovima.

Strahinja Pavlović
foto: Starsport

Za Juventus igraju Dušan Vlahović i Filip Kostić, velika želja na zimu je dovođenje Sergeja Milenkovića-Savića, a sada je na potencijalnu listu želja stavljen i Strahinja Pavlović, jedan od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi. Inače, mladi defanzivac bio je fantastičan u dresu Srbije, posebno kada je u mečevima protiv Norveške u Ligi nacija čuvao Erlinga Halanda i Aleksandera Serlota.

Sportski italijanski list "Gazeta delo sport" raspisala se o Strahinji Pavloviću i Juventusu. Sadašnjeg štopera Salcburga koji pruža sjajne partije u Ligi šampiona, novinari sa Apenina opisuju kao "Vlahovića u odbrani". Najviše zbog toga što su Vlahović i Pavlović praktično vršnjaci, Dušan je stariji godinu dana i što su visinom slični. Napadač je visok 190 centimetara, a štoper 194 centimetra.

Đorđo Kjelini
foto: EPA

Sportski menadžment Juventusa Strahinju Pavlovića vidi kao zamenu za legendu kluba Đorđa Kjelinija, koji igra u Americi za Los Anđeles i čiji se odlazak itekako oseća. Činjenica je da je Juveu problem levi štoper i da su zbog toga rešeni da već ove zime pregovaraju sa Salcburgom i realizuju transfer. Plaše da bi Srbinu cena mogla da skoči tokom Mundijala, te da onda neće biti u mogućnosti da ponudom pariraju engleskim klubovima iz Premijer lige.

Baš iz tog razloga, ozbiljan klub kakav svakako jeste Juventus, napravio je i alternativnu B i C listu. Kao ozbiljna opcija Srbinu figuriraju Brazilac Gabrijel Magaljas iz Arsenala i Francuz Evan Ndika iz Ajntrahta, dok su ono što bi se reklo, poslednji izbor, Brazilac Igor Žulio iz Fjorentine i Poljak Jakub Kivior iz Specije.

Strahinja Pavlović
foto: Starsport

Kako dalje piše italijanska "Gazeta" Juventusovi analitičari su u opisu Pavlovića povukli paralelu i ocenili da je najsličniji holandskom štoperu Svenu Botmanu koji je letos prešao iz Lila u Njukasl za 40.000.000 evra. A Pavlovićeva prednost je što je godinu mlađi i jeftiniji.

Sada su na potezu ljudi iz Juventusa, ali će se za sve pitati Salcburg. Austrijanci neće prodati Srbina ispod 20.000.000 evra, to je minimalna cena koja može ići samo na više. Uz to, Strahinji Pavloviću treba ponuditi i bolju platu od one koju prima u Austriji, a koja iznosi 700.000 evra po sezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track