DA SAM TAKAV MRZEO BIH SEBE! Trener Liverpula odbacio optužbe za KSENOFOBIJU, ARAPSKE GAZDE iz Mančester sitija UVREĐENE!
Foto: Profimedia

premijer liga

DA SAM TAKAV MRZEO BIH SEBE! Trener Liverpula odbacio optužbe za KSENOFOBIJU, ARAPSKE GAZDE iz Mančester sitija UVREĐENE!

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegovi komentari o kupovnoj moći Mančester sitija nisu bili usmereni ka ksenofobiji.

Klop je pre nedeljne utakmice protiv Sitija (1:0) rekao da klub iz Mančestera, čiji su vlasnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima neuporedivu kupovnu moć kada se radi o dovođenju igrača.

On je u tom kontekstu spomenuo i Pari Sen Žermen (vlasnici iz Katara) i Njukasl, koji sponzoriše Saudijska Arabija.

"U ovom konkretnom slučaju to uopšte ne osećam. Poznajem sebe. I ne možete pogoditi nešto što je miljama daleko od moje ličnosti. Da sam - ne mogu da se setim reči - takav - mrzeo bih to. Mrzeo bih sebe što sam takav", rekao je Klop, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Prema navodima medija čelni ljudi Mančester sitija bili su nezadovoljni tim komentarima. Oni veruju da je to pomoglo u raspirivanju tenzija na nedeljnoj utakmici, posle koje je trener Sitija Pep Gvardiola prijavio da je gađan kovanicama.

Nemački trener je dodao da je puno puta u životu govorio stvari koje vode do nesporazuma, ali da to sada nije bio slučaj.

"Nije bilo namerno, samo ponekad kažete nešto i pomislite. O bože! Može da se protumači i ovako, ali ovo nije jedan od tih trenutaka. Apsolutno. Počelo je sa pitanjem (o tome kako se takmičiti sa Sitijem) i ja sam na njega odgovorio i sve ostalo je napravljeno od toga. Znam šta sam mislio i stavio sam to u kontekst i rekao koliko poštujem ono što rade, a nekima to ipak nije bilo u redu", istakao je Klop.

Liverpul je posle nedeljne pobede u Premijer ligi došao do osmog mesta sa 13 bodova. Večeras u okviru 12. kola Liverpul dočekuje Vest Hem na "Enfildu".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track