PARTIZAN STAVIO ZVEZDU POD PRITISAK: Crno-beli prišli na -2! Vujačić i Popović heroji TEŠKO ZARAĐENE POBEDE protiv Napretka
Foto: Starsport

SUPER LIGA

PARTIZAN STAVIO ZVEZDU POD PRITISAK: Crno-beli prišli na -2! Vujačić i Popović heroji TEŠKO ZARAĐENE POBEDE protiv Napretka

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Napretka u zaostaloj utakmici 5. kola Super lige rezultatom 1:0.

Pobedu Partizanu je doneo Igor Vujačić, defanzivac crno-belih koji je u 31. minutu postigao jedini gol na meču.

Crno-beli su u potpunosti kontrolisali situaciju na terenu do tog momenta.

Golman Petrić je obavio odličan posao, zaustavio je nekoliko puta Meniga, Rikarda, ali i ostale fudbalere Partizana, a nakon vodećeg gola, Napredak je pokazao da može da bude i te kako opasan.

U završnici prvog poluvremena Kruševljani su stvorili dve dobre prilike, a Aleksandar Popović je odličnim reakcijama sačuvao prednost Partizana.

Najpre je uhvatio loptu sa gol linije nakon udarca glavom i stative, a potom je odlično reagovao posle šuta Matića, kada je lopta pogodila Vujačića i umalo ga preskočila i pala u gol.

U nastavku je Partizan pokušao da stigne do drugog gola kako bi obezbedio mirniju završnicu meča, ali to crno-belima nije pošlo za rukom.

Sa druge strane Napredak je imao veliku želju, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije pripreti crno-belima. Uz to, golman Petrić je imao još nekoliko odličnih intervencija.

Crno-beli su prišli na dva boda zaostatka za Crvenom zvezdom i tako prebacili pritisak na večitog rivala. Početak utakmice aktuelnog lidera protiv Vojvodine u Novom Sadu planiran je neposredno nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u Humskoj.

Partizan će u nedelju uveče, kao domaćin igrati protiv Javora utakmicu 16. kola, dok će trenutno desetoplasirani Napredak u Kruševcu ugostiti Vojvodinu u ponedeljak.

Partizan - Napredak 1:0

Tok meča:

93. minut - Kraj utakmice!

Zaslužena pobeda Partizana, do nje su možda crno-beli došli malo teže nego što su želeli. Činjenica je da je golman Napretka imao odlično veče, ali i da su gosti u prvom poluvremenu mogli da stignu do izjednačujućeg gola.

90. minut - Mirno i u završnici

Definitivno je jasna namera crno-belih da bez nepotrebne "jurnjave" privede utakmicu kraju.

81. minut - Mirniji period

Deluje da meč ulazi u mirniju završnicu u kojoj će Partizan, prvenstveno pokušati da sačuva prednost.

72. minut - Šansa za Partizan

Vujačić je nakon slobodnog udarca loše zahvatio loptu, pa je njegov povratni pas uspeo da preseče golman Petrić.

Tom prilikom je čuvar mreže fauliran od strane Uroševića koji je pokušao da stigne do lopte.

Loša vest za Partizan - stiže kazna od UEFA:

62. minut - Rikardo pao u kaznenom prostoru

Nakon duela sa Kerkezom koji je visoko podigao nogu Rikardo Gomeš je završio na travi. Sudija Tomić nije pokazao na belu tačku, a nakon što su lekari ušli na teren i ukazali pomoć centarforu, utakmica je nastavljena.

Pogledajte situaciju iz prvog poluvremena kada su gosti tražili da im se prizna gol:

60. minut - Rikardo blokiran pred golom Napretka

Klemen Bolha, iz odbrane gostujuće ekipe, napravio je ozbiljan kiks prilikom pokušaja da otkloni opasnost. Lopta je završila kod Rikarda Gomeša, ali je Slovenac uspeo da ispravi grešku i izblokira udarac sa manje od 10 metara udaljenosti od gola.

56. minut - Ponovo - Petrić

Još jedna intervencija golmana gostiju, ovaj put nakon snažnog udarca Traorea sa distance.

54. minut - Prilike na obe situacije

Nakon toga je Menig šutirao, a opet je Petrić odlično reagovao. Odbranio je udarac ofanzivca crno-belih, a još bolji je bio i nakon "flipera" kada se lopta odbila Kerkeza prema golu gostiju.

Pretohodno su Kruševljani pretili, ali udarci iz kaznenog prostora nisu stigli do gola Popovića.

48. minut - Mirno na startu nastavka

Bastajić je šutirao preko gola iz ne baš najpovoljnije pozicije, a prethodno su crno-beli bezuspešno pokušali da stignu do kaznenog prostora rivala.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

Napredak se branio prvih pola sata i to prilično dobro. Crno-beli nisu mogli do ozbiljnijih prilika, a odličan je bio golman Petrić.

Igor Vujačić je u 31. minutu doneo prednost Partizanu koji je imao potpunu kontrolu igre, a Kruševljani su nakon primljenog gola pokazali da i oni mogu da budu opasni.

Na kraju prvog dela domaćin ima zasluženu prednost.

44. minut - Napredak opet opasan

Bastajić je proigrao Matića, a nakon njegovog udarca, i bloka Vujačića, lopta je umalo preskočila Popovića. Ipak, golman crno-belih je odlično reagovao i uspeo je da izbaci loptu u korner iz kojeg gosti nisu bili opasni.

37. minut - Centimetri sačuvali gol Popovića

Najbolja prlika za Napredak nakon slobodnog udarca. Lopta je posle centaršuta i udarca glavom Kerkeza pogodila stativu, a golman Aleksandar Popović je nakon odbitka, u poslednjem momentu uspeo da je skloni sa gol linije.

Prvom prilikom sudija je prekinuo utakmicu, a nakon kratke provere u VAR sobi utakmica je nastavljena jer je ustanovljeno da lopta nije prešla liniju.

31. minut - GOOOL!

Gomilali su se napadi Partizana, a vodeći gol je postigao Igor Vujačić! Defanzivac crno-belih je šutirao sa petnaestak metara udaljenosti. Precizno i dovoljno snažno, pa Petrić ovog puta nije mogao da stigne do odbrane.

Odlično je prethodno reagovao Urošević koji je upisao asistenciju.

28. minut - Gužva u kaznenom prostoru

Opet su stigli domaći igrači do šesnaesterca protivničke ekipe, ali tamo se nisu najbolje snašli Rikardo Gomeš i Aleksandar Filipović. Nakon kombinacije Dijabatea i Traorea, defanzivac crno-belih je šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran.

25. minut - Čečarić na terenu

Neprijatna situacija za Bojana Čečarića, napadača Napretka koji se našao na zemlji nakon centaršuta Uroševića. Njega je lopta pogodila u glavu, a nakon što mu je ukazana pomoć, meč je nastavljen.

21. minut - Kontrola crno-belih

Česti su napadi domaće ekipe, ali još od šanse Meniga, ništa ozbiljnije nismo videli. Uglavnom se pokušaji crno-belih završe centaršutevima koji ne stignu do napadača.

U svakom slučaju, deluje da Partizan potpuno kontroliše situaciju na terenu.

15. minut - Pokušaji sa distance

Prvi put je Napredak uputio udarac ka golu rivala, ali je šut Bojana Matića izblokiran. Uzvratio je Natho, koji je u dva napada dva puta šutirao. Prvi put je Petrić lako uhvatio loptu, drugi put je izblokiran.

10. minut - Opet brani Petrić

Belić je u pravo vreme poslao loptu na pravo mesto, Rikardo je dobio priliku da uputi udarac, a opet je dobro postavljen bio golman Petrić.

7. minut - Velika šansa za Partizan

Prodor Dijabatea nije završen pogotkom zahvaljujući sjajnoj reakciji golmana Petrića koji je nogom zaustavio udarac Meniga i loptu poslao u korner.

5. minut - Prva ozbiljnija situacija na utakmici i odlična reakcija Dejana Kerkeza koji je klizećim startom izblokirao Meniga, a nedugo nakon toga Belić je sa distance šutirao preko gola.

1. minut - Utakmica je počela!

Sa centra su meč u Humskoj otvorili fudbaleri domaće ekipe, a pre samog početka Kristijan Belić, vezista crno-belih dobio je nagradu namenjenu najboljem igraču 15. kola.

Uoči meča:

Trener Partizana, Gordan Petrić, odlučio se na sledećih startnih 11 fudbalera:

Partizan (4-2-3-1): Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

Njegov kolega, Dušan Đorđević, sa kluper Napretka, odlučio se na sledećih 11 igrača:

Napredak (3-5-2): Petrić – Bolha, Kerkez, Prijović – Vukajlović, Putinčanin, Krstić, Čečarić – Bastajić, Matić.

Crno-beli su izraziti favorit protiv Kruševljana u utakmici u koju ulaze nakon pet vezanih pobeda, uključujući i dva trijumfa nad Kelnom u Ligi Evrope.

Sa druge strane "Čarapani" su ostvarili pobedu protiv Radnika iz Surdulice u poslednjem kolu, a u Humskoj će pokušati da izbegnu poraz i ostanu blizu mesta koje vodi u plej-of.

- Brzo dolaze utakmice. Provodim više vremena sa vama novinarima, nego sa svojim igračima. Vi ste meni odlični, ne znam kakav sam ja vama. Napredak je ekipa koja može da nam napravi problem. Iskusni su i opasni iz prekida. Cilj nam je pomerimo Napredak od našeg gola. Oni će igrati defanzivno, nećemo imati mnogo prostora, i veoma je važno da rano postignemo gol. Moraćemo sutra malo više da rizikujemo kako bi probili blok i stigli do pobede - rekao je Petrić uoči utakmice.

Dušan Đorđević je poručio da je svestan kakav posao čeka njegov tim.

-Od dolaska Gordana Petrića i njegovih pomoćnika Partizan se podigao i danas igra ozbiljan fudbal, atraktivan i brz. Mogli smo u to da se uverimo, kako u utakmicama na domaćoj sceni, tako i u onim međunarodnim. Imaju crno – beli veliki fond kvalitetnih igrača, pa je nezahvalno spremati se za jednog, dvojicu, ili trojicu, jer mogu da ugroze protivnika na više različitih načina - rekao je Đorđević i dodao:

- Davati neke optimističke prognoze pred ovakvu utakmicu, lako može čoveku da se obije o glavu. Svesni smo da nas u ovom gustom rasporedu čeka pakleno težak zadatak, ali potrudićemo se da im, što je moguće bolje, ispariramo defanzivno, ali i da kreiramo ozbiljne napade, kako bi došli u situaciju da im ugrozimo gol. Koliko ćemo uspeti, videće se na terenu, kaže šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track