ĐAVOLI SLAVE KAZEMIRA! Brazilac u 94. minutu doneo bod Junajtedu, Žoržinjo pogodio iz penala za Čelsi
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

ĐAVOLI SLAVE KAZEMIRA! Brazilac u 94. minutu doneo bod Junajtedu, Žoržinjo pogodio iz penala za Čelsi

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda remizirali su 1:1 u derbiju 12. kola engleske Premijer lige.

U fantastičnoj završnici Kazemiro je golom u 94. minutu doneo bod Junajtedu. "Crveni đavoli" su na ovoj utakmici nastupali bez suspendovanog Portugalca Kristijana Ronalda.

Junajted je bolje započeo derbi i imao dve prilike u prvih 15 minuta, udarce su oprobali Šo i Antoni, a golman Čelsija Kepa jednu dobru intervenciju.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se u 36. minutu kada je menadžer "plavaca" odlučio da defanzivca Kukurelju zameni vezistom Kovačićem i promeni formaciju sa trojice na četvoricu u poslednjoj liniji. Tako je Čelsi dobio čvrstinu i balans u igri i posta ravnopravan rival večeras.

Dešavanja na terenu promenila su se u drugom delu. Čelsi je preuzeo posed lopte, a igra se preselila na polovinu Junajteda. Brzo je reagovao Ten Hag i umesto Sanča na teren poslao defanzivnog veznog Freda.

U 57. minutu, čini se, teško se povredio štoper "crvenih đavola" Rafael Varan. Francuski reprezentativac napustio je teren u suzama za veliku glavobolju Ten Haga, ali i selektora "trikolora" Dešana.

Igrao se 84. minut kada je Čelsi imao novi korner, stvorila se velika gužva u šesnaestercu, a rezervista Mektomini nesmotreno povukao albanskog napadača Broju koga je Poter u međuvremenu poslao na teren. Sudija Atvel nije imao dilemu i pokaza je na belu tačku.

Žoržinjo je u svom stilu prevario De Heu i doneo vođstvo svom timu.Činilo se tada da će "plavci" stići do pobede, ali je u 94. minutu Kazemiro iskoristio centaršut Šoa i prvencem doneo bod Junajtedu. Kepa je imao loptu na ruci, ali su centimetri odlučili.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track