FENOMEN! SRPSKO ČUDO OD DETETA! POSTIGAO 121 GOL NA 68 UTAKMICA: Neverovatne brojke dečaka koji ima tek 15 godina
Foto: FSS

golovi kao na traci

FENOMEN! SRPSKO ČUDO OD DETETA! POSTIGAO 121 GOL NA 68 UTAKMICA: Neverovatne brojke dečaka koji ima tek 15 godina

Fudbal -

Nedavno je brazilsko čudo od deteta Endrik Felipe Moreira de Sousa bio u centru pažnje brojnih skauta širom sveta, i pored činjenice da je napunio tek 16 godina.

Ali, brojke ovog momka koji nastupa za slavni Palmeiras su zaista neverovatne, dovoljno je samo reći da je tinejdžer na 172 utakmice postigao 170 golova.

Kurir je tražio u ovdašnjem fudbalu slićan primer i došli smo do jednog čuda od deteta! Njegove brojke: 68 utakmica i 121 gol! Da, dobro ste pročitali 121 gol!

Omladinska škola Čukaričkog postala je nadaleko poznata, a potvrda dobrog rada je činjenica da tim sa Banovog brda u svim mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije ima po nekoliko predstavnika. Među njima u kadetskoj selekciji koju sa klupe predvodi Aleksandar Luković mesta se našlo i za Mihajla Cvetkovića (15), napadača belo-crnih.

Ovo je priča o Mihajlu. "Srpskoj verziji" De Souse.

Ovaj momak je trenutno prvi strelac Kadetske lige Srbije, na 11 mečeva postigao je čak 15 golova. Zanimlljivo, na drugom mestu liste golgetera je njegov saigrač Andrej Subotić sa 14 pogodaka, slede ih Andrija Maksimović iz Crvene zvezde sa 13, Matija Popović iz Partizana sa deset... Ujedno, Čukarički je vodeći tim nacionalnog prvenstva, upravo ispred večitih rivala, sa 30 bodova iz 11 utakmica.

Brojke Mihajla Cvetkovića, momka koji je još uvek mlađi kadet i igra sa starijim kolegama, nisu doduše nikakva novost. Ovaj dečak je na Banovo brdo stigao marta 2020. godine, iz niškog tima Šampion. Već prve sezone, tada u kategoriji pionira, odigrao je Cvetković 21 utakmicu za Brđane, postigao je čak 41 gol.

Mihajlo Cvetković
foto: FSS

Odmah je prekomandovan među mlađe kadete u sezoni 2021/22, a tu su brojke bile zaista impresivne! Cvetović je u toj sezoni bio ubedljivo najbolji strelac, u 31 utakmici za Čukarički postigao je neverovatnih 57 golova! Odigrao je te sezone i tri utakmice sa svojim vršnjacima, pionirima, uz čak osam postignutih golova, a stigao je i da debituje za kadete, za koje je nastupao dva puta, tada se nije upisao u strelce.

Ipak, ove sezone “probio je led” i u toj konkurenciji, postigao je jedan gol u ubedljivom trijumfu Čukaričkog protiv TSC-a (5:0). A potom se momak rođen u Nišu 10. Januara 2007. godine razgoropadio i stigao od sjajne brojke, čak 15 golova na 11 odigranih susreta.

Cvetković još nije napunio 16 godina, a ukoliko nastavi da se u Čukaričkom razvija ovim tempom, uz potencijalno dobre nastupe u reprezentaciji Srbije, nema sumnje da će i ovaj momak biti u beležnicama brojnih skauta širom Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track