HOROR NAVIJAČA KOJI JE PEŠKE KRENUO NA MUNDIJAL: Pozirao sa puškom i vojnicima u IRAKU, uhapsili ga čim je prešao granicu!
Foto: Instagram/santiago_sanchez_cogedor

PRESEO MU PUT

HOROR NAVIJAČA KOJI JE PEŠKE KRENUO NA MUNDIJAL: Pozirao sa puškom i vojnicima u IRAKU, uhapsili ga čim je prešao granicu!

Mundijal 2022 -

Španiju je nedavno šokirala vest da je nestao Santijago Sančez, navijač koji je peške krenuo u Katar na Svetsko prvenstvo, a sada su stigle nove informacije.

Sančez je imao nameru da bodri "crvenu furiju" na Mundijalu, a na bliski istok je krenuo peške iz Madrida.

Redovno se javljao porodici i prijateljima, a utiske sa putovanja je delio sa pratiocima na društvenoj mreži Instagram, sve do 2. oktobra.

Tog dana svakа komunikacija sa njim je prestala, prenosi španska "Marka".

Ugledni list je naveo i da je nekoliko dana nakon nestanka, javljeno da se Sančez nalazi u zatvoru u Iranu i to svega desetak dana nakon što se u Iraku slikao sa vojnicima koji su mu čak dozvolili da pozira držeći rafalno oružje.

Poslednja poznata lokacija je bi Penvin, oblast u Iraku, samo pet kilometara daleko od granice sa Iranom blizu planina na kojim je planirao da provede noć, a navodno je uhapšen oko 110 kilometara dalje u Sakezu, gradu u iranskom delu Kurdistana nakon čega je prebačen u zatvor u Teheranu.

Poslednji put kada se javio porodici poručio je da je "malo vruće, ali sve u redu", misleći na političke konflikte koji se događaju u toj zemlji.

"Moraju da ga zadrže dok se stvari malo ne smire. Ne žele da bilo ko zna ili da dobije informaciju kakvo je trenutno stanje tamo", rekao je Sančezov prijatelj Migel, a prenela "Marka".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track