OVDE VLADA BRATSTVO I JEDINSTVO: Srpski fudbaler otvorio dušu o saigračima iz bivše Jugoslavije
Foto: Starsport

lepe stvari

OVDE VLADA BRATSTVO I JEDINSTVO: Srpski fudbaler otvorio dušu o saigračima iz bivše Jugoslavije

Fudbal -

Strahinja Pavlović nova je velika nada evropskog fudbala. Sjajne partije u dresu Salcburga u Ligi šampiona kao i u dresu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru i Ligi nacija skrenule su pažnju javnosti na mladića rođenog u Šapcu.

Strahinja Pavlović
foto: Profimedia

Strahinja Pavlović dao je intervju za slovenački portal Nogomania u kojem je pričao o Salcburgu, o tome da se u svlačionici kluba priča na srpskom, slovenačkom i hrvatskom jeziku, ambicijama...

- Kada pogledamo sve utakmice iza nas u Ligi šampiona možemo biti zadovoljni. U jednom trenutku smo bili na drugom mestu grupe, sada smo pali na treće, ali i dalje imamo šanse da pođemo grupu. Ako iduće nedelje dobijemo Milano u gostima idemo dalje - rekao je Strahinja Pavlović i dodao:

- Znamo da će biti teško, da je Milan odlična ekipa, ali mi i dalje verujemo u pobedu. Ako slučajno ne budemo uspeli, tu je Liga Evrope, najrealnije nekako, ali videćemo kako će biti posle Milana.

Benjamin Šeško
foto: EPA

U Salcburgu igra veliki broj mladih i izrazito talentovanih fudbalera. Tu je mnogo igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Benjamin Šeško, Amar Dedić, Roko Šimić, Luka Sučić i naravno Strahinja Pavlović.

- Imam tu sreću da imam u ekipi dosta igrača sa prostora bivše Jugoslavije. I Šeško, i Sučić, i Dedić, i Šimić. Svi su oni tu i normalno je da smo mi najviše zajedno, da se družimo. I normalno da je naš jezik u svlačionici taj koji preovladava. Svi nas razumeju! Problem je što svi pamte one ružne reči, pa tek onda one ostale. Ali dobro, stvarno nam je super, svi smo zajedno, dosta se družimo u trening centru, a i van njega. Mnogo vremena provodimo zajedno.

Strahinja Pavlović
foto: EPA

Slovenac Šeško i Srbin Pavlović su pod budnim okom brojnih skauta najjačih evropskih klubova.

- Šeško je jedan fantastičan igrač, sa fantastičnim fizičkim predispozicijama. To je dečko koji ima samo 19 godina ,a još nisam video da neko ima takvu fiziku, da je toliko skočan da mu je brz taj prvi korak. Neverovatno! Dobro, ima tu još nekih stvari na kojima treba da radi, ali ono što je glavno to sve poseduje. Ako nastavi tako da radi i ako bude imao "pravu glavu" i pravi odnos kao što ga ima i sada, mislim da će biti strašan igrač i da će biti jedan od najboljih napadača u budućnosti.

Strahinja Pavlović
foto: Profimedia

Mundijal u Kataru se bliži, Srbiju čekaju utakmice protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

- Što se tiče Mundijala, nema šta, mi idemo tamo da prođemo grupu. Daćemo sve od sebe da ostvarimo taj prvi cilj, a posle koliko budemo radili. Još ne razmišljam o napadačima selekcija Brazila, Kameruna i Švajcarske. Tako je to u fudbalu, dok traje liga ideš od utakmice do utakmice, nemaš previše vremena da razmišljaš o onome što će biti za mesec,dva. Biće vremena tih desetak, 15 dana pre početka utakmica na Mundijalu da se sve dobro analizira - zaključio je razgovor Strahinja Pavlović.

Kurir sport / Nogomania

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track