VREME JE ZA VEČITI DERBI! Nakon TRI GODINE pauze, Partizan i Zvezda odmeriće snage u ARKUS ligi
Foto: EPA/Sandor Ujvari

RUKOMET

VREME JE ZA VEČITI DERBI! Nakon TRI GODINE pauze, Partizan i Zvezda odmeriće snage u ARKUS ligi

Ostali sportovi -

U meču šestog kola rukometne ARKUS lige sastaju se "večiti rivali" - Partizan i Crvena zvezda.

Nakon skoro tri godine bez večitog derbija, zbog neobičnog sistema takmičenja, dva tima iz Beograda odmeriće snage u dvorani na Banjici, sa početkom od 18 časova.

Prethodnih sezona su zbog učešća određenih klubova iz Srbije u regionalnoj SEHA ligi, svi timovi bili podeljeni u dve grupe po osam timova. Nakon prve faze takmičenja igrao se plej-of i plej-aut. Poslednje dve sezone Partizan je igrao plej-of, dok su crveno-beli bili u rezultatskoj krizi pa su igrali u plej-aut.

RK Partizan, Arkus liga
foto: ARKUS liga

Od ove godine uspostavljena je jedinstvena liga, i deluje da će takav sistem takmičenja doneti mnogo više kvaliteta i uzbuđenja. Najbolja četiri tima iz regularnog dela sezone igraće plej-of za prvaka države. Titulu brani Vojvodina.

Ulaznice za večiti derbi koštaju 250 dinara, a u dogovoru uprava klubova, gostujućih navijača neće biti.

Nakon pet odigranih kola, oba tima imaju po četiri pobede i jedan poraz, tako da se nalaze pri vrhu tabele, na deobi četvrtog mesta.

Standings provided by Sofascore

Partizan ove sezone ima najmlađu ekipu u ligi. Tim predvode bekovi Stefan Petrić, Uroš Kojadinović i Nikola Zečević, a trener tima je Darijo Krželj.

Nakon krize u prethodnim sezonama, Crvena zvezda je dolaskom rukometne legende Dragana Škrbića na čelo kluba uspela da se konsoliduje, te su ambicije porasle. Tim sa klupe predvodi Ratko Đurković, a na terenu je glavna uzdanica kapiten Draško Nenadić. Kao dobro pojačanje do sada se pokazao desni bek Rotem Segal, koji je došao u klub iz Izraela ovog leta.

ARKUS liga, RK Crvena zvezda, RK Partizan
foto: ARKUS Liga

Poslednji međusobni meč ova dva kluba odigrala su u septembru prošle godine, kada je u prijateljskoj utakmici Zvezda pobedila Partizan rezultatom 34:33. Međutim, kada se posmatraju samo takmičarski mečevi, Partizan ima sedam pobeda u nizu. Poslednji put su crveno-beli bili bolji pre nešto više od pet godina (07.10.2017. godine).

Derbi šestog kola ARKUS lige biće u direktnom prenosu na drugom programu Radio-televizije Srbije, kao i na kanalu Arena Sport 8.

Uživo prenosi rukometne lige Srbije dostupni su na Youtube kanalu lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track